USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сільгосппідприємствам Волині пригрозили прокурором

1 Серпня 2016 14:56
Якщо протягом тижня в області не наведуть лад з переукладенням договорів оренди землі, де розмір орендної плати занижений, пакет документів щодо таких сільськогосподарських підприємств передадуть обласну прокуратуру.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 1 серпня.

В області досі не завершили роботу щодо приведення договорів оренди земельних ділянок у відповідність до вимог Податкового кодексу України. Про це повідомив директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк. Зокрема, за станом на 1 липня, залишається 262 договори оренди землі, у яких розмір орендної плати нижчий 3% нормативно-грошової оцінки землі. При цьому 92% таких договорів – у Горохівському районі. Зі слів посадовця, у разі необхідності керівництву району потрібно звертатися в судові органи для того, щоб забезпечити укладення договорів і законодавчу сплату податку.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик звернувся до голів РДА, голів районних рад, сільських та селищних голів, повідомивши, що ОДА продовжує готувати пакет документів, який передадуть в обласну прокуратуру щодо тих сільськогосподарських підприємств, які не переуклали договори і не привели їх у відповідність з законом. З його слів, він домовився з прокурором області, що ці документи до п’ятниці будуть підготовані і передані в прокуратуру. Після цього, мовляв, головам сільськогосподарських підприємств «поздно будет пить боржоми». Тому він просив протягом тижня навести лад у згаданих договорах, аби потім не зустрічатися зі слідчими та прокурором.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
борьба с корупцієй Показати IP 1 Серпня 2016 17:25
ось де найголовніші корупціонери -керівники сільгосппідприємств, а більш нічого на горизонті і не видно...
орендодавець Показати IP 1 Серпня 2016 19:40
Занижена орендна плата в Горохівському районі - це правда. Потрібно здати в оренду земельні паї іншим орендарям, бо 15 років орендна плата за земельні паї , як була так і зосталася.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus