USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Сільради Волині цьогоріч не отримають податку з доходів фізосіб

16 Січня 2015 08:00
Чинний бюджетний кодекс пропонує деякі нововведення щодо формування місцевих бюджетів. Наприклад, на плечі місцевих органів влади покладаються фінансування медзакладів, ветлабораторій. Натомість сільські та селищні ради не отримають нічого з податку на доходи фізичних осіб.

Про це стало відомо під час розгляду проекту бюджету області на 2015 рік під час засідання комісії облради з міжнародного співробітництва 15 січня.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк пояснив, що раніше податок на доходи фізичних осіб залишався в області і розподілявся між бюджетами усіх рівнів.

Однак цього року 25% цих надходжень отримає держбюджет, 15% - обласний, а 60% - районний бюджет. Сільські та селищні ради не отримають нічого з цього податку.

Замість 25% податку на доходи фізосіб, які отримуватиме держава, місцевим бюджетам пропонують наповнювати казну за рахунок податку на нерухомість, який юридичні особи сплачуватимуть вже цьогоріч, а фізичні особи – з 2016 року. Також місцеві бюджети отримуватимуть 10% податку на прибуток. Однак, є й казуси: до прикладу, ПАТ «Волиньгаз» обслуговується в ДФС Львова. А відповіді на цю ситуацію ДФС області не дає, каже Ігор Никитюк.

ЧИТАТИ ЩЕ: БЮДЖЕТ ВОЛИНІ-2015: ПЕРЕРОЗПОДІЛ ПОДАТКІВ МІЖ ДЕРЖАВОЮ І ГРОМАДОЮ

Деякі заклади переводяться на фінансування місцевих бюджетів – 5 освітніх закладів і 3 спортивні товариства, 27 лікарень і ветлабораторій. Ресурси на це, переконує Ігор Никитюк, передбачили. Щоправда, міський голова Ковеля Олег Кіндер під час бюджетної наради сьогодні висловив невдоволення, що на міський бюджет переводять Ковельську вузлову лікарню, яка обслуговує крім міста ще й 16 територіальних громад. Тому він вважає, що фінансувати цей заклад мав би обласний бюджет.

Цього року також передбачені 2,7 мільйона гривень на матеріальну допомогу «на АТО». Йдеться про 100-тисячні допомоги родинам загиблих воїнів. Крім того, Ігор Никитюк припустив, що під час другої бюджетної сесії варто було б залишити близько 10 мільйонів нерозподілених залишків, аби не зіткнутися з проблемою фінансування мобілізаційних заходів, як це було торік, коли в авральному режимі шукали кошти на підтримку військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Я Показати IP 16 Січня 2015 08:19
Заганяють сільські ради в глибоку ж...у.
Анонім Показати IP 16 Січня 2015 11:10
Обкрадають громаду. Таким чином заставлять ввести податок на власність.
хо до Анонім Показати IP 16 Січня 2015 16:45
а що ви хотіли? грошики з неба не падають. збирайте!
5555 Показати IP 19 Січня 2015 20:15
з чого? з тих руїн які залишаються в селах. і так забрали все що можна. ті села які біля міст можливо і щось заробляьб. а решта?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus