USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Сюрпризи» луцьких новобудов: замерзлі труби, непрацююча каналізація та неузаконена електрика

18 Січня 2017 21:06
В новенькій одинадцятиповерхівці, що на вулиці Липинського, 9, на Різдво замерзли труби водопостачання та каналізація. Мешканці висотки більше тижня не мали води. Люди вкрай обурені, бо ж крім нових проблем є ті, які не вирішуються довгий час: в будинку не працюють ліфти, а електропостачання – не узаконене.

Про це мешканці повідомили депутату Луцької міської ради фракції «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Тетяні Янчук, - інформує прес-служба УКРОПу.

Одинадцятиповерхівку, що на вулиці Липинського, 9 у Луцьку, мешканці почали обживати на початку 2016-го. Щоправда, з більш як 130 квартир, заселені лишень близько 30. Мешканці розповідають: новобудова здана в експлуатацію рік тому, проте тут досі не працюють ліфти, а за електрику мешканці ще навіть не платили – немає рахунків. Попри те, що забудовник про ці проблеми знає, вирішувати їх не спішить. Аби взяти ситуацію під контроль, у грудні 2016-го люди створили об’єднання співвласників багатоквартирного будинку.
Жителька будинку пані Наталя розповідає, що захоплення від нового житла пройшло швидко – на початку зими в квартирі жінки «потекла» стеля.

«Спочатку думали, що це сусіди підтопили, а потім виявилося, що це з вини забудовників. Бо коли зводили будинок, то панелі поклали в дощ, а ввімкнувши «теплу підлогу», в моїй квартирі зі стелі «пішла» вода. Довелося робити ремонт у помешканні», – бідкається Наталія.

Тим часом, на Різдво люди отримали ще один неприємний подарунок. 6-го січня голові ОСББ «Липинського 9» Сергію Маляренку жителі 1-го під’їзду повідомили, що у них немає води.
У своїх бідах люди звинувачують забудовника, називаючи його недобросовісним. Адже, як переконують мешканці, компанія-забудовник – «Завод будівельних конструкцій», – мала б виконувати гарантійні ремонтні роботи протягом того часу, допоки будинок не передасть на баланс ОСББ або ЖКГ. Проте, ззі слів мешканців, забудовник відгукнувся на проблему своїх клієнтів лише через тиждень. Додають: системи водопостачання та каналізування замерзли через будівельні порушення, бо ж труби у підвалі не утеплені. Зате утеплювач – скловата – розкиданий по підлозі.
«Мешканці самі гріли труби монтажними фенами, дуйками. Не вимикали електроприлади три доби. Якби ми були повноцінним ОСББ, мали б всі документи на будинок, то могли б самостійно владнати цю ситуацію, а так – ми в підвішеному стані – забудовник відмовляється нам допомагати».

Натомість, начальник відділу експлуатації «ЗБК» Микола Поліщук впевнений: у тому, що в будинку замерзли труби, винні самі мешканці.

«В будинку живе мало людей. В одній із квартир були відкриті вікна, тому в 25-градусний мороз труби і позамерзали», – в телефонній розмові пояснює він. Запевняє: каналізація не могла замерзнути, бо, на його думку, там завжди циркулює гаряча вода, яку зливають люди, тому впевнений, що труби забилися.

«Не раз стикалися з тим, що під час ремонтних робіт, будівельники викидають сміття в каналізаційну трубу», – переконаний Микола Поліщук.

В свою чергу, мешканці будинку кажуть, що саме через відсутність елементарних благ сюди і не поспішають заселятися люди.

Голова фракції «УКРОП» у Луцькій міській раді Ігор Поліщук запевняє, що наразі депутати-укропівці детально вивчають нюанси цієї справи та готують відповідні депутатські запити, як до компанії-забудовника, так і до міської ради, адже її профільні управління і мали б зважити на те, в якому стані будинок здається в експлуатацію.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 19 Січня 2017 12:24
Чернуха -кідало
до Аноніма Показати IP 19 Січня 2017 20:40
ЗБК це не Чорнуха.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus