USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Скандального Розенблата підловили на зв'язку з антикорупціонером Ситником

13 Лютого 2018 15:01
Позафракційного народного депутата України Борислава Розенблата, який є фігурантом скандальної справи про бурштинової мафії, помітили за телефонною розмовою з директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником. Саме цей орган веде розслідування, що стосується зазначеної корупційної схеми.

Про це йдеться у сюжеті програми «Гроші», передають Українські новини.

Компрометуюче фото було зроблено 18 січня під час засідання у Верховній Раді. На ньому видно, як на екрані смартфона парламентарія висвічується вхідний дзвінок від Ситника. Більше того, крім підпису, на дисплеї навіть з'являється фото чиновника. Журналісти запитали Розенблата, чи розмовляв він зі своїм опонентом, проте той відповів негативно.

Журналістам вдалося знайти і другу частину компромату, що свідчить на користь реальності зв'язків Розенблата з Ситником. Так, вони сфотографували листування політика зі своєю помічницею або консультантом Лесею про відволіканні уваги громадськості від справи через кампанію з дискредитації братів Дубневичів.


«Дивлюся, НАБУїни взялися за Дубневичів. Ось зараз відмінний момент відвести від вас увагу. І, поки всі будуть стежити за ними в пресі, — прикривати ваша справа або зробити стратегічно важливі кроки», — йдеться в повідомленні.

Розенблат прийняв пропозицію з таким сценарієм і попросив свою помічницю, щоб у всьому був задіяний «їх друг» (ймовірно, мова йде про Ситника, — ред.).

Крім того, в результаті розслідування журналісти дізналися, що через три тижні після зафіксованого їх камерами дзвінка Ситника Окружний адміністративний суд Києва залучив НАБУ третьою особою у справі щодо позову Розенблата до Ситнику з претензіями про організацію незаконного стеження за нардепом.

Розенблат є фігурантом так званої «бурштинової справи». Йому закидають отримання $285 тис. хабара. Близько року тому в рамках розслідування про нелегальний видобуток бурштину на нардепа вийшла агент НАБУ. Вона назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір видобувати й експортувати бурштин з Житомирської області. Депутат мав допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами та внести законодавчі поправки в Митний і Податковий кодекс спеціально під "Фуджейру", в тому числі щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину. Борислав Розенблат ці звинувачення відкидає.

Як повідомлялося, раніше суд дозволив Розенблату вільно пересуватися в Україні, але продовжив зобов'язання носити електронний браслет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Таки Да Показати IP 13 Лютого 2018 17:18
Чоколадні любі тварі страшніші любого Януковича!Поміняли д..рмо на га..но!
123 до Таки Да Показати IP 13 Лютого 2018 23:59
Не дивлячись ні на що Україна рухається вперед. Чоколадні тварі скоро повторять шлях янека. А ви таваріщ більше не пишіть фамілію цього тридвараса з великої букви,бо він справжній *ідар.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus