USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Скандальний депутат з Волині не відновив репутацію у суді

15 Вересня 2014 11:38
Апеляційний суд Волинської області розглядав справу громадської активістки Ольги Нечитайло та молодіжно-розважального центру «Метелик», власником якого є депутат Володимир-Волинської міськради Руслан Мороз. Засідання відбулося сьогодні, 15 вересня.

Напередодні судового засідання прибічники Ольги Нечитайло влаштували пікет з плакатами під стінами Апеляційного суду Волинської області. Вони закликали до справедливості.
Нагадаємо, що на одному із віч у Володимирі-Волинському Ольга під час виступу розкритикувала молодіжно-розважальний центр «Метелик», назвавши «розсадником бандитизму, наркоманії, підпільного ігрового бізнесу, алкоголізму неповнолітніх». З її слів, у закладі відбуваються постійні бійки, там регулярно розпивають спиртні напої неповнолітні. Власником закладу є одіозний Руслан Мороз.

Той, своєю чергою, подав на активістку до суду, вимагаючи 55 тисяч гривень компенсації за нібито те, що слова активістки зашкодили репутації закладу. Володимир-Волинський міський суд підстав для прийняття рішення на користь депутата не знайшов. Але це не зупинило Руслана Мороза і він подав апеляцію від імені молодіжно-культурного центру «Метелик».

Власне, це не перший судовий розгляд, у якому фігурує Руслан Мороз. Зокрема, суд першої інстанції визнав його винним у побитті кількох людей, його поведінку неодноразово обговорювали під час сесій міської ради, навіть намагалися позбавити депутатства. Та цього зробити не вдалося. Адже одним із його «покровителів» є міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк.

Сама ж Ольга Нечитайло каже, що позов, у якому Руслан Мороз вирішив відстоювати свою честь і гідність, з’явився після громадських слухань кандидатів на посаду начальника міськвідділу МВС. Бо, мовляв, Руслан Мороз лобіював на цю посаду кандидата, проти якого виступала громада, і який, на їхню думку, перетворив Володимир-Волинський на «контрафактну столицю».
Представник позивача, від імені Руслана Мороза зазначив, що16 вересня, у Володимирі-Волинському під час віче, Ольга заявила, що там продають наркотичні засоби і алкоголь неповнолітнім. Факт висловлювання - доведений. Та інформація, яка тоді прозвучала, вважає він – недостовірна. Також вона не повідомила, звідки взяла цю інформацію, і не довела правдивість цих слів.

Експерт у суді першої інстанції доводив, що слова Ольги Нечитайло – оціночне судження. Однак, каже представник Руслана Мороза, професор Буйнова – доктор філологічних наук – не є експертом, залученим судом. Тому мала бути призначена лінгвістична експертиза. З його слів, заклад опинився у незручній ситуації через те, що там, начебто, продаються наркотичні засоби і ведеться підпільний ігровий бізнес. Хоча жодного кримінального провадження щодо працівників закладу за продаж алкоголю, чи наркотиків - не було.

Суд поцікавився, що ж саме мала на увазі Ольга Нечитайло, назвавши «Метелик» «розсадником». Вона відповіла, що про вільний продаж алкоголю і наркотиків тоді не йшлося. Вона просто виловила думку, доручену їй радою ВО «Майдан». Оскільки, до ради «Майдану» зверталося чимало містян, які розповідали про те, що в закладі продають спиртне неповнолітнім.
Також, переконує вона, в їх розпорядженні, є й відео, відзняте на телефони неповнолітніх . Мовляв, там видно, що якісь сторонні особи на території МРЦ «Метелик» безперешкодно реалізують наркотичні речовини відвідувачам. Однак, цих доказів суд першої інстанції не залучав.

Позивач у скарзі вимагав скасувати рішення Володимир-Волинського суду і зобов’язати Ольгу Нечитайло спростувати слова, сказані під час віче. Також вимагалося стягнути з Ольги Нечитайло 5 тисяч гривень, і призначити лінгвістичну експертизу. А моральну шкоду, у розмірі 50 тисяч гривень, Руслан Мороз вирішив не вимагати.

Після виходу з дорадчої кімнати, колегія суддів апеляційного суду Волинської області зачитала ухвалу. Згідно з рішенням, апеляційну скаргу МРЦ «Метелик» відхилили, а рішення суду першої інстанції залишили без змін.

Полишали активісти судову залу з оплесками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
свояк Показати IP 15 Вересня 2014 11:45
Мда, " володимир-волинська каманда младорефрматорів і любих друзів " князя Петра данілича потроху йде на дно. То ж напевне крах Петра Даниловича вже близький. Понабирав князь Петро до себе за всі роки " Володимирьського городского процвітанія " всякий непотріб, от тепер прийдеться йому почухать я...ця і подумати чи пройде він у Верховну раду чи ні.
ого до свояк Показати IP 15 Вересня 2014 14:06
А він ще й туди мітить??? То нехай мороза візьме в помічники - косультанти.
Перо Показати IP 15 Вересня 2014 11:48
Ну і навіщо я звязався з ним.... аж самому соромно!
люстратор Показати IP 15 Вересня 2014 11:50
Як може людина з такою репутацією бути депутатом? Ганьба всієї громади тисячолітнього міста!
аяяй Показати IP 15 Вересня 2014 11:56
Да во время правления Януковича она бы уже сидела и платила деньги этому депутату
такий собі селюк Показати IP 15 Вересня 2014 12:11
Питання - чому оті дві тлусті пики що сидять поруч на лаві ( другій знімок зверху) ще не зоні бойових дій АТО, чому такі крепкі хлопи і по судах вештаються. Ану бігом до війська!!!! А я чув що отой владімірський депутат Руслан Мороз колись був офіцером - танкістом .. Як йому добре сидіти тепер у городі і ховатися за спину старого міського голови !!! Тіш да блажь. А молоді , необстріляні хлопці з сіл гинуть за таких д...йобів які судяться з дівчатами. СОРОМ ТАКОМУ депутату і СОРОМ ТАКОМУ голові Володимира Волинського Петру Даниловичу Саганюку який не наведе порядок з такими міськими депутатами - дезіртірами і ухиляючими від мобілізації . До чого скотився Петро Данилович, в такому поважному віці. ГАНЬБА !!!!
Ярослав до такий собі селюк Показати IP 15 Вересня 2014 13:31
Петру Даниловичу і його аферистичному оточенню головне бабло.Все інше- честь , репутація, совість до лампочки.Я не здивуюся якщо отой м а р о з завтра при підтримці старого висунеться на міського голову.
майор до такий собі селюк Показати IP 15 Вересня 2014 13:32
В армію їх небезпечно призивати. Можуть перейти на бік кацапів.
Стало весело Показати IP 15 Вересня 2014 15:02
Чотири суди Мороз програв, решта також програє . Захисник від придурка тільки збагачується.
Ізя Шнеерзон Показати IP 15 Вересня 2014 18:19
Бачили очи, що обирали...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus