USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На скільки насправді Янукович і Ко пограбували Україну

7 Травня 2017 15:40
За час правління Віктора Януковича на посту президента України держава була розграбована приблизно на один держбюджет, а саме на 40 мільярдів доларів. Корупційні схеми екс-президента Януковича досі ніхто не перекрив.

Про те, що протягом правління В.Януковича було вкрадено близько $40 млрд, повідомив заступник генпрокурора України Євген Єнін, інформує "Інтерфакс-Україна".

За словами Єніна, багатомільярдними махінаціями за часів правління Януковича займались тодішній міністр доходів і зборів Олександр Клименко та бізнесмен Сергій Курченко контролювали діяльність певних сфер народного господарства України.

Сергій Курченко


"Вони тільки з Дніпропетровської області кожен місяць стягували приблизно 100 мільйонів доларів кешем. Це були так звані податкові майданчики. Далі ці гроші пропускалися через коло банківсько-фінансових операцій. Це крило тримало під собою тисячі фіктивних підприємств, за діяльність яких відповідали близько 400 фінансових експертів. Решта 600 експертів відповідали за зв'язок грошової маси та діяльності підприємств з зовнішнім світом", – пояснив заступник генпрокурора.

Євген Єнін додав, що таким чином діяв міжнародний "відмивочний" хаб – гроші відмивалися за кордон.

Далі вже "вибілені" (гроші, – ред.) використовувалися на придбання нерухомості, футбольних клубів, яхт, депутатських голосувань, або так зване реінвестування в Україну, – зазанчив застпуник голови ГПУ.

Як відомо, Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ в Україні, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013-го до лютого 2014 року, щодо масових убивств активістів Майдану, а також за фактом захоплення ним державної влади 2010 року. Наразі жодне з цих проваджень не розглядається у судах по суті.

Нагадаємо, 28 квітня 2017 року, напередодні святкових вихідних, Генпрокурор, глава РНБО і Президент України відрапортували про велику "Перемогу" - в бюджет України повертаються 1,5 мільярда доларів, які, нібито, є активами екс-президента України Віктора Януковича і були у нього конфісковані за рішенням суду. Що це за гроші, кому насправді вони належать і чим закінчиться ця спецконфіскація – йшлося в матеріалі «Не мільярди доларів і не Януковича. Що конфіскував суд в Краматорську?

На думку політолога Андрія Золотарьова, тема повернення "мільярдів Януковича" була для влади стратегічно важлива через брак інших успіхів. "За відсутності інших успіхів, потрібно було показати, що влада не забула про "попередників", - говорить політолог.

3 травня 2017 року стало відомо про зняття Інтерполом з розшуку українського президента-втікача Віктора Януковича та його сина Олександра. Також Інтерпол припинив розшук екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького і колишнього секретаря РНБО Андрія Клюєва.

4 травня Оболонський суд Києва дозволив провести допит екс-президента України Віктора Януковича у справі про державну зраду в режимі відео-конференції.

На думку журналіста Сергія Руденка, заочний суд над колишнім президентом-втікачем Віктором Януковичем може стати початком передвиборчої кампанії Петра Порошенка, який націлений на другий президентський термін.

ЧИТАТИ ЩЕ: СУД ЗАОЧНО ЗААРЕШТУВАВ КУРЧЕНКА

Насправді ж корупційні схеми екс-президента Віктора Януковича досі ніхто не перекрив. Зокрема, як сказав в ефірі телеканалу ZIK нардеп Віктор Балога, ті, які стосуються імпорту іноземних товарів, працюють досі.

ЧИТАТИ ЩЕ: В ГПУ ПОЯСНИЛИ, ЧОМУ НЕ МАЮТЬ УПРАВИ НА «СІМ’Ю» ЯНУКОВИЧА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Кастрюлька Показати IP 7 Травня 2017 15:57
Судя по состоянию экономики на сегодняшний день, а также уровню жизни, Янукович не только не крал, а ещё и доплачивал в бюджет.
Лапті гуманітарки до Кастрюлька Показати IP 7 Травня 2017 17:08
Змагання злодіїв виграє Путін з віолончеллю в Панамі під казку дурниками про рускій мір.
Саша до Лапті гуманітарки Показати IP 8 Травня 2017 07:42
До чого ж тут вже знову Путін?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus