USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Скількох осіб у сім'ї можуть мобілізувати. Пояснення юриста

17 Лютого 2023 06:46
Перелік осіб, які підлягають мобілізації, визначений Законом України «Про військовий обов'язок та військову службу». В законі немає уточнень щодо кількості членів сім'ї, яких можуть призвати.

Як зазначає юрист Ростилав Кравець, мобілізувати на військову службу теоретично можуть всіх членів сім'ї – чоловіка, дружину, повнолітніх дітей, але на практиці подібних випадків не траплялося. Хоча є виняток, пише ТСН.

У ЦПД пояснюють, що ухваленими законопроєктами №7481 та №7352 розширено перелік осіб, які не підлягають призову під час мобілізації та мають право на відстрочку від неї. У випадку мобілізації заборонено призивати близьких родичів людини, яка загинула на фронті чи вважається зниклою безвісти.

Читати ще: Які хвороби є підставою для виключення з військового обліку і як має проходити комісія: детальне роз’яснення

До осіб, які не можуть бути мобілізованими, належать жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або зникли безвісти.

Читати ще: Працевлаштування з військовим квитком: що варто знати волинянам

Ще один виняток стосується сім’ї, в якій виховують неповнолітніх дітей. Відповідно до ст. 2 Закону, якщо хтось з сім'ї перебуває на службі, то той, хто доглядає за дитиною, не може бути мобілізованим, щоб не залишити дитину без батьківської опіки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus