USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Скільки державних грошей дають на одну породіллю в Луцьку

27 Січня 2014 10:07
Питанням, скільки треба заплатити за пологи, переймаються всі майбутні батьки. Офіційно в нашій країні пологи – безкоштовна медична послуга. Крім того, жінка може прийти до будь-якого пологового будинку (крім приватного), і в неї зобов’язані там прийняти пологи без будь-яких страхових чи благодійних внесків.

Про те, скільки коштів держава виділяє на пацієнток Луцького половогово будинку, йшлося під час підсумкової медичної ради у комунальному закладі «Луцький клінічний пологовий будинок», - інформують в управлінні охорони здоров’я Луцької міської ради.

Отож, на одного хворого за добу (ліжко-день) по стаціонару та одне відвідування по жіночій консультації держава витрачає::

- медикаменти (стаціонар) - 3,59 гривні.

- медикаменти (жіноча консультація) - 0,15 гривні.

- харчування (стаціонар) - 4,04 гривні.

- денний стаціонар - 10 копійок.

- загальна вартість витрат на один ліжко-день - 346,67гривні.

Як розповів головний лікар Луцького пологового будинку Михайло Токарчук , пацієнтки з районів області, як правило, поступають зі складною, поєднаною та запущеною патологією, що створює напружені умови для надання їм медичної допомоги, потребує залучення спеціалістів інших лікувальних закладів (судинні хірурги, кардіологи, інфекціоністи, пульмонологи та інші).

До того ж, з кожним роком зростають передчасні пологи (22-37 тижнів вагітності), 2010 рік – 4,9%; 2012 рік – 5,6%. Це вимагає систематичної роботи щодо їх попередження, діагностики на початкових стадіях, адже народжуються діти з низькою вагою (особливо 500-1000 грамів; 1000-1500 грамів). Вони потребують довготривалого вартісного медикаментозного лікування (куросурф, неосурф), апаратного забезпечення та реабілітації. Частота розроджень шляхом операції « кесарів розтин» – 23,8% з них у жительок Луцька – 21,5 %, жительок Волинської області – 27,5%

Колектив закладу протягом 2013 року залучив позабюджетних коштів на суму 851 843 тисяч гривень, що на 284 тисячі гривень більше як у 2012 році. За них для потреб закладу закупили нову медичну апаратуру – 2 фетальні монітори, провели ремонт та повірку медичної апаратури, придбали розхідні матеріали для медичної апаратури, медикаменти та перев’язувальні матеріали, засоби для підтримання санітарно-епідемічного режиму, господарські товари, бланки медичні тощо.

Особливу подяку Михайло Токарчук висловив благодійному фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк» за забезпечення закладу препаратами «Куросурф», «Неосурф», сучасним кислотно-лужним аналізатором (на загальну суму 406 тисяч гривень), за реалізацію програми виходжування недоношених дітей та ультразвуковий апарат вартістю 473.3 тисячі гривень, що дозволило проводити своєчасну діагностику та лікування недоношених немовлят.

Своєю чергою, заступник начальника управління охорони здоров’я Луцької міської ради Микола Якимчук подякував працівникам за злагоджену роботу, високі досягнення у місті високого показника народжуваності (14.29 на 1000 середньорічного населення) і відповідно високого позитивного приросту населення (+4.93) та низького показника малюкової смертності (3.96 на 1000 народжених живими), які є найнижчими серед обласних центрів України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
89897789 Показати IP 27 Січня 2014 10:59
ода виділяю але ще платиш і платиш особливо дитячому педіатру Раїсі щоб з дитиною по її словам було все добре бо якщо не даси тих 50 грн то буде все погано а як тільки даси то О ЧУДО!!!ВСЕ ДОБРЕ!!!!
Віталій Показати IP 27 Січня 2014 11:06
Не поспішайте хвалити цей заклад (бо пологовим будинком його важко назвати). Скоріше всього це фінансова установа. Поцікавтесь, будь-ласка, який відсоток немовлят після так званих "природніх пологів" потрапляють в реанімацію або мають ускладнення. З неофіційних джерел, це роблять для забору пуповинної крові і плаценти, які потім продають. Жінкам, які мають проблеми з пологами, не роблять кесерський розтин, колять стимулятори, після чого, родяться діти з набряком головного мозку. Так було в моєї дружини. Коли народилась моя дитина, акушер тільки тоді подивилась в медичну книжку і сказала "так вашій дружині робили кріодеструкцію, після якої можливі ускладнення при пологах". Ми провели два тижні в реанімації і тиждень в звичайному відділенні. Було потрачено значну суму коштів, за які можна було поїхати за кордом і там народити в європейських умовах. Моя сестра в плоговому перебувала в VIP-палаті. Приходить зранку медсестра і каже що її переселяють в звичайну палату, оскількі вона не заплатила за поточний день перебування. Таких прикладів ще дуже багато, не кажучи вже про "таксу" за пологи. Наразі, я не маю можливості всі перераховувати. Робіть висновкі самі і будьте підготовлені до реалій нашої медицини.
смс Показати IP 27 Січня 2014 12:02
Офіційно в нашій країні пологи – безкоштовна медична послуга!? А неофіційно? Хто-небудь з чиновників рахував? п Чиновнику! Скільки можна вже брехати самому собі і пересічним громадянам?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus