USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

За самовільну порубку ялинок у грудні-січні штраф збільшено у 3 рази

18 Грудня 2015 14:55
Наближаються свята, традиційним атрибутом яких є ялинка. Волинь володіє достатнім ресурсом для забезпечення новорічними красунями не тільки жителів області, а й інших регіонів України, однак самовільна вирубка хвойних дерев може обійтисязначно дорожче, ніж вартість ялинки у пунктах продажу.

Працівники Волинського ОУЛМГ та Держекоінспекції настійливо радять господарям по зелену красуню йти не до лісу, а звертатись в лісництва, лісгоспи, або ж купувати на ялинкових базарах, що запрацювали на території області з 11 грудня - там вона вартує від 50 до 70 гривень.

Самовільно ж зрубана обернеться лісопорушнику додатковими витратами.

Мінімальна оплата за одну найменшу зрубану новорічну ялинку, нагадують лісівники, становить 332,89 гривень.

Держекоінспектори попереджають:

Відповідно до статті 65 КУ «Про адміністративні правопорушення» та додатку 2 до Постанови Кабінету Міністрів від 23.07.2008р. № 665, за самовільну порубку хвойних дерев в грудні – січні передбачено адмінстягнення у вигляді штрафу на громадян в розмірі від 85 до 170 гривень, а на посадових осіб від 119 до 204 гривень. Одночасно за кожне самовільно зрізане дерево будуть нараховані збитки, розмір яких залежить від діаметра пня зрізаного дерева (мінімальна сума 197 гривень 46 копійок), за самовільну порубку хвойних дерев віком до 41 року в грудні – січні розмір шкоди обчислюється за таксою, збільшеною у 3 рази.

Працівники державної лісової охорони нині пильнують хвойний молодняк. Разом із працівниками поліції та державної екологічної служби вони проводять передноворічні рейди. За інформацією обласного управління лісомисливського господарства, працівники лісгоспів уже виявили 88 самовільно зрубаних ялинок. Заподіяна шкода становить 20 тисяч 480 гривень, із них 14 тисяч порушники вже відшкодували. Крім того, їх оштрафували на 4 тисячі гривень.

Нагадаємо, на території Луцька дозволили продавати новорічні ялинки у наступних місцях:

Бульвар Дружби Народів, 7а (поблизу бібліотеки);

Проспект Соборності (поблизу ринку «Північний», навпроти гіпермаркету «Там Там», будинку №26, відділу РАЦС);

Вулиця Дубнівська, 36 (поблизу кінцевої зупинки громадського транспорту);

Вулиця Глушець (навпроти Центрального ринку);

Проспект Відродження, 6;

На розі вулиці Січової та проспекту Відродження;

Вулиця Герої УПА (поблизу магазину «Вишківський»);

Вулиця Конякіна, 14 (поблизу ринку);

Вулиця Гордіюк (поблизу торгового центру «Фуршет»);

Вулиця Львівська (поблизу магазину «Наш Край»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 16 Грудня 2015 23:40
60% новорічних ялинок області заготовлено на землях запасу сільських Рад та на паях дядьків-селян, лісгоспи тільки оформляють документи та беруть гроші в касу за відправлені на південь УКраїни сосонки. Де роль новообраних сільських депутатів та голів Рад?-їм ,мабуть перепадає частина від виручки. А чому немає інформації в селах як власник паю може законно реалізувати вирослі на його землі новорічні ялинки?- тому що тоді не буде як махлювати лісникам.Покажіть в області вирубану в ДЛФ хоч одну плантацію новорічних ялинок(сосон)- такого ніколи не було і мабуть не буде. Щодо протоколів за незаконну рубку ялинок- то 85% випадків- туфта, придумана лісниками, щоб показати свою "озабоченность" - вони ж самі проплатили і штрафи і збитки, а оформили на покійників , переписавши анкетні дані з могильних плит тап на довірених осіб майстрів лісу, пообіцявши дров чи могорич- так виконують план по протоколах.Стидно!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus