USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Скільки на Волині витратили на засоби реабілітації для осіб з інвалідністю

30 Жовтня 2023 13:55
Волинське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю за останні 9 місяців забезпечило допоміжними засобами реабілітації 2053 особи. Загальна сума витрат на забезпечення послуг – понад 45 мільйонів гривень.

Про це поінформувала директорка Волинського відділення Фонду Руслана Сов’як на брифінгу керівників соціальних служб області про роботу та підтримку населення в умовах воєнного стану, який відбувся у Волинській ОДА.

За вказаний період забезпечили:

протезно-ортопедичними засобами – 492 особи на суму понад 29,6 мільйона гривень;

ортопедичними взуттям – 606 осіб на суму понад 4,6 мільйона;

засобами для пересування – 246 осіб на суму понад 6,7 мільйона гривень;

іншими виробами – 577 осіб на суму понад 256 тисяч гривень.

Також проведено ремонт допоміжних засобів 60 особам на суму майже 1,3 мільйона гривень.

Крім того, 33 особам компенсували кошти за самостійно придбані спеціальні засоби для орієнтування та спілкування, а 39 – за самостійно придбані допоміжні засоби.

Хто може звернутися до відділення Фонду?

Можуть звернутися особи з інвалідністю, діти з інвалідністю (законний представник дитини), інша особа, також особа яка має право на безоплатне забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації.

Особа з інвалідністю має право звернутися до центрів надання адміністративних послуг(ЦНАП), органів соціального захисту населення або через електронний кабінет особи з інвалідністю за посиланням: https://ek-cbi.msp.gov.ua.

Читати ще: «Потрібно покласти багато людей, щоб контрнаступ був швидким», – доброволець з Волині про втрату ноги, образу на чоловіків у тилу та ціну контрнаступу. Інтерв’ю

Руслана Сов’як зазначила, що Волинське обласне відділенне Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю реалізовує державну програму зі здійснення фінансового забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення допоміжними засобами реабілітації і виплатою грошової компенсації за самостійно придбані такі засоби.

Як додала, від початку повномасштабного вторгнення РФ на території Волинської області налагоджена співпраця з медустановами, госпіталями та установою УМВС, зокрема, аби забезпечувати військових.

Щоб звернутися до Волинського відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, потрібно мати довідку про підтвердження інвалідності (1,2,3 група) та мати індивідуальну програму реабілітації. Далі заявку будуть розглядати працівники Фонду.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинянин Показати IP 30 Жовтня 2023 14:17
Додав усі витрати- десь біля 50 млн. грн. вийшло, решту просто вкрали виходить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus