USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Скільки наркоманів перебуває на Волині

2 Грудня 2014 11:56
Волинь – одна із областей в Україні, де найменше наркоманів. Так, у рейтингу 27 регіонів, Волинська область перебуває на 24 місці, поступаючись лише Закарпатській, Чернівецькій та Тернопільській областям.

Про це стало відомо під час прес-конференції про стан захворюваності на ВІЛ-інфекцію та СНІД в області сьогодні, 2 грудня.

Так, загалом на обліку у Волинському обласному наркологічному диспансері перебуває 1430 осіб, із яких 832 пацієнти – лучани. Із всіх наркозалежних в області - 1376 осіб вживають опіоїди, 42- анабіоїди, одна людина – залежна від кокаїну, одна - від галюциногенів та ще один чоловік, який вживає одночасно декілька видів наркотичних речовин.

Зі слів завідувача поліклініки медичного закладу Ростислава Луцюка, протягом останніх років ситуація щодо поширення наркоманії на Волині значно стабілізувалась.

Медик пояснив, що за станом на сьогодні лікування для споживачів ін’єкційних наркотиків абсолютно доступне. І пацієнт може протягом усього життя ходити на програму замісної терапії, але, разом з тим, він отримує препарати не ін’єкційно, тому його фізичний та психологічний стан покращується. А коли людина має фізичний та емоційний комфорт, вона починає повертатися до життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 2 Грудня 2014 12:04
Скільки майдаунів, стільки й наркоманів.
Україна до Анонім Показати IP 2 Грудня 2014 12:59
це ти наркоман!
666 до Анонім Показати IP 2 Грудня 2014 13:33
"ще один чоловік, який вживає одночасно декілька видів наркотичних речовин" - це про тебе?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus