USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Скільки вам платять за те, що ви поливаєте нас брудом? - бійці АТО Лапіну

6 Березня 2017 12:31
Колишні бійці та ветерани АТО гостро відповіли нардепу від Луцька Ігорю Лапіну на його звинувачення у тому, що буцімто вони отримують зарплати за свою позицію щодо блокади ОРДЛО. Окрім того, вони зауважили, що Лапін навів досить суперечливий інформаційний звіт з редутів блокади.

Відповідь блокувальників у Фейсбук оприлюднив Ігор Громов.

Нагадаємо, в ефірі телеканалу NewsOne Лапін заявив про те, що військові, учасники блокади, «стоять за гроші» та пропускають контрабанду, і навіть озвучив конкретні цифри. Буцімто керівники отримують понад 3 тисячі в день, а звичайні виконавці – 300-350 грн. При чому жодних фактів Лапін не навів. Пригадав в своєму інтерв’ю і редут «Богдан», що був названий на честь Богдана Пташника, який воював у лавах батальйону «Донбас» і був поранений.


Так, ветерани добровольчих батальйонів, які зараз стоять на редуті Запоріжжя у Бахмуті, різко засудили заяву Ігоря Лапіна, який є колишім бійцем батальйону «Айдар», та побратимом тих людей, проти яких він виступив.

Зокрема, блокувальними зауважили, що слова Лапіна про те, що на редуті «Запоріжжя» стоять місцеві, не відповідає дійсності.

«Тут не з Запоріжжя сидять, а з цілої України», - каже колишній військовий з Івано-Франківської області.

«Нас люди підтримали: і матеріально, і духовно. Вони нам вірять. Ми без політичних ідей сюди прийшли. Ми вважаємо, що блокада ОРДЛО - правильна. Вже три роки триває війна, і з кожним роком торгівля з ОРДЛО набирає все більших і більших масштабів. Просто так ця війна не закінчиться. А на рахунок проплачених чи не проплачених, то це не відповідає дійсності. Треба запитати, скільки платять тим, хто нас паскудить», - додав чоловік.

Як наголосив військовий, на них вилито купу багнюки, але ні одного аргумента і підтверджуючих фактів не було приведено.

Боєць із Запоріжжя каже, він на блокаді, фактично, від самого початку.

«Я стояв на різних блокпостах, тепер я тут. Я роблю це ні за гроші, ані через якісь політичні амбіції. І коли поливають нас брудом, забувають про головну нашу вимогу, чому ми тут стоїмо. Перш за все, щоб звільнили наших побратимів з полону, щоб відпустили політичних ув’язнених, яких тримають в Росії чи ОРДЛО», - розповів військовий.

«У часи Великої вітчизняної війни ніхто не міг собі навіть уявити, що, воюючи з Німечиною, Росія вела б з ними торгівлю. Ця війна тому й досі не припинилася, бо це вигідно і одним, і другим. Мені не потрібні гроші, і я не отримую за це нічого. Ми тут лише для того, щоб ця війна закінчилася. Ми будемо стояти тут до перемоги», - емоційно додав боєць та запросив Ігоря Лапіна приєднуватися до них.

На цьому ж блокпості є і два представники Волині.

«Я вибачаюсь перед побратимами за таке образливе звернення мого земляка (мова - про Ігоря Лапіна, - ред.). Я здивований, що ця людина може говорити так про побратимів, які воювали з ним на одній стороні проти спільного ворога. Як можна було взагалі так сказати, що ми отримуємо гроші за те, щоб робити будь-що невигідне Україні. Ми - патріоти України, ми добровольці, ми воювали не за гроші. Тепер ми за гроші поїзди зупиняємо? Це просто ляпання, образливе ляпання для всіх військових, учасників АТО», - каже військовий Артур з Волині.

«Нас дуже дивує, що народний депутат знає наші статки. Нас дивує те, що він знає, як проходить чорний «нал» по Волині, та кому це вигідно. Звідки у нього такі дані? У нас це викликає підозри», - додав волинянин.

Ветеран АТО, учасник блокади ОРДЛО, волинянин Богдан Пташник, який також зараз знаходиться на редуті «Запоріжжя», підтримав бійця Артура.

«Ми мусимо вибачитися за Лапіна, бо це - наш земляк, і він нас звинуватив. Як на мене, гірше вже образити не можна: буцімто ми продали Україну за якісь гроші. Ігор, я тебе знаю досить давно. Це вже переходить межу», - наголосив Пташник.

«Ти неодноразово заявляв, що також підтримуєш блокаду. Ти ніби хочеш, щоб усе було добре, і пропонував свій законопроект, авторами якого крім тебе є Тимошенко і Парубій. Якби ви дійсно хотіли, щоб війна давно закінчилася і усе вирішилося, то ви давно прийняли б цей закон», - наголосив волинянин.

«Ти обіцяв приїхати, приїжджай - поговоримо. Волинь цю блокаду підтримує повністю. Її в нас на Волині не підтримує, як виявляється, Лапін і БПП. Отой, хто починає заводити мову про якісь там гроші, які отримують тут хлопці, про якісь там чорні схеми, то перша ознака «порохобота», такого, якому вигідна ця торгівля з ОРДЛО», - додав наостанок Богдан Пташник.


Нагадаємо, блокаду торгівлі з Донбасом підтримала Волинська обласна рада, низка міських та районних рад області. Однак напротивагу органам місцевого самоврядування у виконавчій вертикалі інші погляди. Зокрема, губернатор Волині висловився проти блокади «торгівлі на крові». Таку ж лінію «гне» і Лапін, заявляючи, що фізична блокада торгівлі з ОРДЛО спонукає до провокування силового сценарію. Мовляв, таким чином можна відрізати Україну від окупантів, або ж – від енергоносіїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
хвілолог Показати IP 6 Березня 2017 12:43
По собі судить лапша недовчена...
погляд Показати IP 6 Березня 2017 12:50
http://espreso.tv/news/2017/03/05/nacpoliciya_vidnovyla_rukh_poyizdiv_u_konotopi_blokadnykam_zagrozhuye_tyurma
Кастрюлька Показати IP 6 Березня 2017 13:01
От продажна скотиняка. Але, там всi такi
корінний лучанин Показати IP 6 Березня 2017 13:10
А вас ніхто не проливає.Приймаючи участь у війні ви самі себе побили брудом."херої"
свг Показати IP 6 Березня 2017 13:12
лапін ще раз показав свою гнилу душу.І не дай нам боже ще такого земляка до ВР.
лучанин Показати IP 6 Березня 2017 13:28
лапін воював???? це що новий анекдот?
Василь Показати IP 6 Березня 2017 13:45
тут в тексті згадалось про другу світову війну, мені цікаво скільки разів блокадники були б розстріляними в той час
Йопрст Показати IP 6 Березня 2017 13:47
Херой-воїн комуфляжний,в Луцьку два рази пальнув-заслуговує на ОРДЄН
? Показати IP 6 Березня 2017 13:48
...повертаючись з "війни" купують квартири,машини,будують хатинки ...звідки гроші?
корінний лучанин до ? Показати IP 6 Березня 2017 14:42
В "ахресора"віджали своє народне.
Антилапін Показати IP 6 Березня 2017 13:59
Лапін і його батяня - ковельські аферисти, його геть треба з ВР гнати поганою мітлою... "комбат" смердючий
лучанка Показати IP 6 Березня 2017 14:10
Ляпін ліг під систему БПП. І лиже одне місце Гунчику і порохоботам. Йому наплювати на побратимів, в нього одна мета - збагачення.
Правда Показати IP 6 Березня 2017 15:12
Рвитесь.....
Патріот Показати IP 6 Березня 2017 15:17
Лапін -гниле б*дло, яке ховалося за деревами, а розказує,що воювало
Ковельчанин до Патріот Показати IP 6 Березня 2017 18:27
Лапін- ********* , де більше платять - там і він, ляже під пороха і не піз,,,не
Учасник Показати IP 6 Березня 2017 20:19
ЛПН-ПНХ-ХЛО
васько попердяйчик Показати IP 6 Березня 2017 22:30
Лапин =херой Расеи! Где Лапин там пекло! Одне другого любить!
Волинянин Показати IP 7 Березня 2017 09:56
ІЧому ми не беремо приклад з Ізраїлю, який десятки років воює з Палестиною, але при цьому не зупиняє торгівлю бо без торгівлі не буде економіки і небуде коштів для утримання Армії. Чого досягли за півтора місяці блокади? Підприємства які платили 30 млрд. гривень в бюджет України включаючи військовий збір, перейшли під контроль російських терористів і відповідно в нашому бюджеті - 30 млрд., теплові електростанції на грані зупинки, і т. д. Тому в питанні блокади я на стороні тверезо мислящих людей. Звичайно на емоційному я також проти співробітництва з ворогом, але перемогти ми можемо лише маючи сильну економіку і можливість фінансувати армію. На жаль поки що економіка України на 30 % залежить від торгівлі і кооперації з Кацапстаном.
Володимир Показати IP 9 Березня 2017 10:03
Лапін- використаний пр*зерватив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus