USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Хто контролюватиме вакцинацію персоналу в школах

14 Вересня 2021 09:42
Контролювати вакцинацію персоналу українських шкіл будуть кілька державних структур. Глава МОЗ Віктор Ляшко вказав, які саме.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на Свободу слова на ICTV.

Коментар міністра стосувався змін, які уряд 13 вересня вирішив внести до постанови про карантинні обмеження. Зокрема, в частині роботи освітніх закладів.

У телеефірі 13 вересня міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомив, що контролювати кількість вакцинованого персоналу в школах будуть державні органи з відповідними повноваженнями. Вони виявлятимуть порушення, за які згодом персонал нестиме адміністративну відповідальність.

«У нас є контролюючі органи, які можуть це перевіряти. Є Держспоживслужба, Національна поліція. Якщо виявлять випадок порушення, то будуть жорсткі адміністративні речі», – заявив Ляшко

Чому вакцинацію у школах будуть контролювати

Уряд 13 вересня змінив постанову про карантинні обмеження в Україні. Через 7 днів від публікації документу зміни набудуть чинності, а вони передбачають серед іншого, що:

– у червоній зоні школи можуть працювати тільки за тієї умови, якщо буде вакцинований увесь персонал (раніше дозволялося 80%);

– у жовтій зоні карантину зможуть працювати навчальні заклади, якщо 80% персоналу матимуть хоча б одну дозу щеплення проти коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ляшко не прізвище Показати IP 14 Вересня 2021 10:40
Кожному вчителю персонального поліцая! І захистить і розуму набереться.
Атата Показати IP 14 Вересня 2021 12:48
Не вакцинацію персоналу у школах вони можуть контролювати, а виконання "своєї" постанови чи закриті школи чи ні. Примусове вакцинування людей в цій державі поки що не тільки не дозволено, а взагалі заборонено діючим законодавством (те що воно не виконується це інше підсудне діло). Окрім того, в пункті 3 Резолюції 2361 (за 2021 р.) Парламентська асамблея Ради Європи рекомендує інформувати громадян про те, що вакцинація не є обов'язковою і що ніхто не може піддаватися політичному, соціальному або іншому тиску для проходження вакцинації, а також забезпечити, щоб ніхто не піддавався дискримінації за те, що не пройшов вакцинацію.
ВІРУС Показати IP 14 Вересня 2021 13:22
Треба вже починати їх 3.14зд.ти цих поліцаїв ігауляйтерів.
Олена Показати IP 14 Вересня 2021 13:36
" виявлятимуть порушення", отже має бути чіткий регламент, які є види порушення, це має бути виписано на законному рівні і кожен працівник навчальної установи повинен знати це. Ну і зауважу, що в нас є ПТУ, коледжі, чому мовчать і не кажуть про рівень вакцинації в цих закладах???
ОДІН. Показати IP 14 Вересня 2021 14:18
Через років 70 будуть оплакувати померлих від вакциномору,......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus