USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Скільки Волинь отримає на створення «Нової української школи»

24 Травня 2018 15:35
Кошти на придбання обладнання, меблів, дидактичних матеріалів та навчання педагогів область отримає у рамках програми «Нова українська школа».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 24 травня.

Як поінформувала начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна, відповідно до постанови Кабміну для Волині з держбюджету виділили 53,72 мільйона гривень на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» на 2018 рік. Так, кошти у сумі 37,792 мільйона передбачені на закупівлю дидактичних засобів, сучасних меблів, комп’ютерної техніки, мультимедійного контенту для початкових класів. 40% коштів витратять на комп’ютерну техніку, 40% на небіла та 20% на дидактичні матеріали. Ще 15,936 мільйона спрямують на підготовку тренерів, педагогів, які навчають учнів початкових класів.

Для того, щоб до 1 вересня закупили вказані товари, потрібно буде проводити тендери через електронну систему «Prozorro». Кошти розподілятимуть пропорційно до розподілу класів, учнів та шкіл. Виникає питання щодо кількості учнів перших класів, адже точну статистику отримають лише у вересні, також пі питанням перебуває відкриття перших класах в обласних закладах.

Зі слів Людмили Плахотної, окремі депутати ОТГ та райрад телефонують в управління з проханнями щодо закриття малокомплектних шкіл, де, наприклад, навчається лише 8 учнів. Вони розуміють, що утримувати такі заклади недоцільно та неефективно. Щодо згаданих коштів існує вимога співфінансування з місцевих бюджетів. Навчальні заклади в містах обласного значення потребуватимуть не менше 30% співфінансування з місцевого бюджету, заклади в районах – 10%, на співфінансування обласних закладів потрібно буде приблизно 249 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus