USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Скільки волинян оскаржують митну вартість авто після розмитнення

28 Лютого 2019 21:11
Власники розмитнених автомобілів подали близько 20 позовів, аби оскаржити визначену працівниками Волинської митниці митну вартість транспортних засобів.

Про це йшлося 28 лютого під час програми «Звіти. Наживо» телеканалу UA:Волинь.

Заступниця керівника Волинської митниці ДФС України Тетяна Кравець розповіла, що на сьогодні нараховується близько 20 позовів, які оскаржують рішення про визначення митної вартості автомобілів волинською митницею. Остаточних рішень поки немає.

«Дійсно, якщо громадянин не згідний із вартістю, він може вирішувати це питання в судовому порядку. Тобто такі факти в нас є», – сказала вона.

Щодо нарікань на завищені суми розрахунків вартості транспортних засобів митниками, то Тетяна Кравець наголосила, що митний орган працює відповідно до чинного законодавства.

«Дуже багато було інсинуацій із цього приводу, зокрема стосовно електронного каталогу Schwacke. Я хочу сказати, що у своїй діяльності ми завжди керувалися методикою визначення товарознавчої експертизи, і там до речі є два додаткових інформативних ресурси, які ми використовували, – це каталоги для американського та європейського ринків. Ця методика діє з 2005 року. Вже три роки каталогу Schwacke фізично не існує в роздрукованому примірнику, тому зараз почали використовувати електронний каталог Schwacke», – зазначила заступниця керівника Волинської митниці ДФС.

Читайте також: Розмитнення авто «по-новому»: волинянин готовий судитись за справедливу ціну

Вона додала, що каталог використовується як довідкова інформація. «Всі інші процедури – відповідно до чинного законодавства. Тобто надаються документи, порівнюються фактурна вартість транспортного засобу та середня ціна на цей автомобіль із бази даних», – наголосила Тетяна Кравець.

Та відзначила, що за минулий рік на митницю надійшло 102 запити з Литви про те, чи дійсно був завершений експорт литовських автомобілів. За цими запитами були складені протоколи. Мова йде про автомобілі, фактурна вартість яких була недостовірною.

«Митний орган, коли проводить контрольні процедури, має право пересвідчитися в достовірності вказаних даних згідно з наявною методикою. І говорити про тотальне неправильне визначення митної вартості автомобілів у нас немає підстав», – резюмувала Тетяна Кравець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Віктор Показати IP 28 Лютого 2019 21:47
Основне оцінка на око а митний кодекс похер
Луч Показати IP 1 Березня 2019 07:15
Вартість залежить не від шваке , а від суми хабаря.
я Показати IP 1 Березня 2019 08:55
Цікаво як Тетяна Кравець свої і близьких евро відра розмитнила!хай вона розповість!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus