USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Скорботні заходи у Луцьку в День пам'яті жертв голодоморів

28 Листопада 2015 09:33
З метою гідного вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні у Луцьку сьогодні, 28 листопада, відбудуться скорботні заходи. Відповідне розпорядження підписав Луцький міський голова Микола Романюк, - інформують у відділі інформаційної роботи міської ради.

Цього дня на приміщеннях галузевих підприємств, установ, організацій міста буде вивішено Державний Прапор України зі скорботною стрічкою. Керівникам підприємств та установ міста рекомендовано утриматись від проведення 28 листопада цього року розважальних заходів.

Також заборонено звучання розважальних мелодій на ринках міста, у закладах ресторанного господарства та на території історико-культурного заповідника “Старий Луцьк”.

Аби вшанувати пам’ять безневинно убієнних жертв голодоморів в Україні, у суботу, 28 листопада, о 15-й годині на Театральному майдані у Луцьку розпочнетьсяскорботна хода, що завершиться мітингом-реквіємом на Замковій площі.Буде оголошено хвилину мовчання. Після цьоговідбудеться акція "Запали свічку!".

Під час проведення скорботної ходи та панахиди за загиблими відголодоморів в України буде зупинено рух транспорту через Братський міст, на вулицях Данила Галицького, Братковського, Замковій площі.

Також цього дня у бібліотеці-філії № 3 Луцької міської централізованої бібліотечної системи буде організовано тематичну експозицію архівних документів.

Окрім цього, у рамках відзначення річниці Голодомору 28 листопада з 12.00 по 15.00 Станиця Луцьк Пласту НСОУ проводитиме просвітницьку виставку на Театральній площі Луцька.

Запрошуємо лучан долучитися до скорботних заходів, що відбуватимуться у нашому місті, та запалити о 16:00 свічки на підвіконнях своїх осель в пам'ять про мільйони втрачених життів.

До слова, Соціологічна група «Рейтинг» нещодавно визначало динаміку ставлення до Голодомору.

Згідно з результатами дослідження, проведеного у жовтні 2015 року, більшість опитаних українців (80%) погоджуються з твердженням, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом Українського народу, натомість не погодились 12% опитаних. Не визначились – 8% опитаних.

Слід відзначити, що за останні два роки значно збільшилась кількість тих, хто погоджується, що Голодомор був геноцидом (з 66% у 2013 до 80% у 2015 році). Крім того, за останній рік майже вдвічі зменшилася кількість невизначених з даного питання.

При цьому противників визнання Голодомору геноцидом протягом 2010-2015 років поменшало з 25 до 12%.

Твердження, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом Українського народу поділяють більшість опитаних мешканців усіх без виключення регіонів. Найбільше – на Заході (98%) та Центрі (87%).

Чим молодші респонденти та чим вищий рівень їхніх доходів, тим більше серед них підтримка тези щодо визнання Голодомору геноцидом.

При цьому, серед респондентів, рідна мова яких українська, прихильників тези 90%, в той час як серед тих, хто вважає рідною російську, – 60%.

Мешканці сіл більше згодні з тезою про Голодомор-геноцид, аніж мешканці міст (84% проти 79%).



Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення.

Вибіркова сукупність: 1800 респондентів.

Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності: не більше 2,4%. Терміни проведення дослідження: 1-6 жовтня 2015 р.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 28 Листопада 2015 10:29
Человеку, который довел свою страну до ничтожного существования, не стоит размышлять о возможности быть лидером. Об этом сообщает replyua.net со ссылкой на высказывание президента США Барака Обамы, сделанное им в прямом эфире во время интервью для популярного американского телеканала. Обама обратил внимание на то, что Сирия в данном регионе была единственным союзником России. И Россия вместо того, чтобы продолжать укреплять союзнические отношения с Сирией и содержать на участке свою военную базу, бросила все свои войска на поддержку диктатора Асада. Журналист предположил, что Путин таким образом пытается оспорить лидерство Соединенных Штатов на мировой арене. На что Обама отреагировал едким замечанием: «Если Вы считаете, что опустить экономику страны на самое дно и иметь единственного союзника во всем регионе – это лидерство, то у нас с Вами разные понятия этого термина». Ранее пресс-секретарь белого дома уже заявлял, что Россия не может претендовать на статус участника Холодной войны, так как уже давно не является сверхдержавой.
Анонім до Анонім Показати IP 28 Листопада 2015 14:48
"Человеку, который довел свою страну до ничтожного существования," выведя ее из преддефолтного состояния на шестое место в мире по уровню развития экономики, ... (а дальше по тексту)
Анонім Показати IP 28 Листопада 2015 11:07
А ми будем проводити скорботні заходи пам`яті жертв геноциду в Криму та Донбасі (2014-2015 роки)?
Анонім до Анонім Показати IP 28 Листопада 2015 19:02
"скорботні заходи" или все таки "покаянні заходи"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus