USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Слідами легенди: там, де «качають» унікальне луцьке пиво*

25 Серпня 2020 17:00
Луцька броварня ремісничого пива «Luchan» інтригувала читачів своєю історією. За легендою, в обласному центрі знайшли родовище пива і саме тут видобуватимуть свіжий хмільний напій. Нарешті, інтрига розкрита. Уже скоро можна буде дізнатися всі смакові секрети пива, яке «викачують» у Луцьку.

Свою легенду про поклади пива тут ретельно підтримують. Навіть розповідають: сорт хмільного напою залежить… від глибини залягання пивних пластів))). Недарма ж тут встановили пивонапірну вежу. Вже зараз тут можна скуштувати шість унікальних смаків. Це - поки що. Бо у планах розширення лінійки крафтового пива і сміливі експерименти.
Броварня «Luchan» з’явилася у Луцьку цього року. Нове обладнання, новий підхід до виробництва, нова концепція. В компанії переконують, що їхня головна мета стати не просто виробником і постачальником хмільного, а нести у світ свою місію: довести, що пиво – це вартий уваги напій зі своїми традиціями і культурою споживання. Тому тут навіть не знайдеш типових назв «Світле», «Темне», «Нефільтроване». У кожного сорту – своя історія, своя унікальність і свій неперевершений смак.
Любителі звичних смаків, безперечно, вподобають «Німецький Пілс», «Червоний ель» та «Вітбір». Це – класичні зразки пивоваріння, must-have кожної броварні. Наприклад, «Німецький Пілс» - класичне світле пиво, всім знайомий «лагер». Ненав’язливий аромат солоду і хмелю. Ідеальний напій до будь-яких пивних закусок.
«Німецький пілс» - класичний світлий лагер
«Німецький пілс» - класичний світлий лагер
«Червоний ель» – м’яке, неначе ніжна карамель, напівтемне пиво з легкою гірчинкою та яскравим смаком. А у пиві «Вітбір» поєдналися пшеничний та ячмінний солод, легка кислинка та гіркота хмелю.
Оксамитовий «Червоний ель»
Оксамитовий «Червоний ель»
Для тих, кого класикою вже не здивуєш, «Luchan» пропонує дещо цікавіше. Оригінальні, яскраві смаки викликають неймовірні емоції, коли їх дегустуєш. Нотки карамелі з кавою та шоколадом у темному пиві «Шварцбір». Темний «лагер» з легким солодкавим смаком не залишить байдужим навіть тих, хто не розуміє смаку пивного напою. У пиві «Американський світлий ель» (АРА) головна фішка – аромат, де домінують цитрусові і фруктові ноти. Такий букет, зауважте, досягається абсолютно без жодних ароматизаторів. А особливої родзинки йому додає велика кількість різних сортів хмелю.
«Свіжовикачана» АРА
«Свіжовикачана» АРА
Не менш цікавим є й «Індійський світлий ель» (ІРА) – класика крафтового пивоваріння. Хвойно-фруктовий аромат тут поєднується з гіркотою хмелю, а смакові відтінки розкриваються під час його споживання.
Усе пиво – непастеризоване та нефільтроване. Тут не використовують термін «живе» пиво, бо будь-який напій, який не пройшов пастеризацію «живий». Насправді, це просто рекламна фішка, яку вигадали для того, щоб збільшити об’єми продажів і викликати довіру споживачів. А термін зберігання насправді залежить від умов виробництва: якщо на всіх етапах виробник дотримуватися стерильності і чистоти, тоді воно не псується більше трьох місяців, без жодних консервантів та «хімії». До слова, крім пива, тут є й безалкогольні напої - квас, лимонад та мохіто, які відмінно тамують спрагу.
Асортимент - на будь-який смак
Асортимент - на будь-який смак
У планах броварні, яка нещодавно почала працювати на повну потужність – розширити асортимент крафтових смаків пива. Але і це не все. Уже скоро тут готують екскурсійний маршрут, під час якого можна буде не тільки пройтися територією, дізнатися таємниці унікальності луцького пива, а й побувати у дегустаційній кімнаті, дізнатися хто такі пивні сомельє чи спробувати якнайсвіжіше пиво ще до того, як його розіллють у пивні кеги.

Уже за кілька днів, 28 серпня о 16.00 навпроти броварні «Luchan», яка розташована в Луцьку на вулиці Ківерцівській, 49, заплановане відкриття фірмового магазину, де й можна буде придбати смачний хмільний напій. Наразі продегустувати місцеве пиво можна в крамничці на території броварні. А щоб не пропустити важливі новини від бренду «Luchan», слідкуйте за сторінками в соцмережах Instagram та Facebook.

Матеріал опублікований на правах реклами. Надмірне споживання алкоголю шкодить вашому здоров’ю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus