USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Смертельна ДТП через яму: у волинських дорожників хочуть відсудити 600 тис.

5 Березня 2023 15:38
Через яму на дорозі сталася смертельна аварія, переконаний один із учасників ДТП. Трагедія трапилася влітку 2020 року на дорозі Павлівка–Горохів. Вантажівка зіткнулася з молоковозом. Зараз власник фури судиться зі Службою автомобільних доріг у Волинській області й хоче стягнути майже 600 тисяч гривень матеріальної шкоди.

Вантажівка, за словами чоловіка, в’їхала в яму, в результаті чого лопнула шина й автомобіль занесло на зустрічну смугу, де якраз їхав молоковоз, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Водій молоковоза загинув, а керманич вантажівки два роки перебував під слідством. Правоохоронці не виявили доказів вини водія та закрили кримінальне провадження. Натомість було відкрито кримінал на дорожників, які неналежно утримували покриття.

«Висновками експерта підтверджено, що ями перевищують встановлені норми… Проти посадовців Служби автомобільних доріг у Волинській області порушено кримінальне провадження з метою притягнення винних осіб до відповідальності. Ця ділянка дороги не відповідала встановленим законодавством нормативам, були відсутні попереджувальні знаки», – прокоментував представник підприємця Кирило Кузнецов.

Відшкодовувати підприємцю вартість вантажівки Служба автомобільних доріг Волині не збирається. Своєю чергою, хоче заново підняти всі матеріали кримінального провадження, мовляв, не досліджували, чи є вина загиблого водія молоковоза, який їхав у своїй смузі.

«Другий водій транспортного засобу загинув. Це, звичайно, трагедія. Але цей факт не спростовує можливості наявності його вини у вчиненні ДТП. Якщо транспортний засіб був застрахований, то відповідачем у певній частині може бути страхова компанія», – сказав представник Служби автомобільних доріг у Волинській області Дмитро Леміщак.
Надзвичайно важливий для дорожників протокол огляду місця події. Вони припускають, що слідчий міг не побачити попереджувальних знаків.

«Дія деяких дорожніх знаків становить п’ять кілометрів. І цілком можливо, що необхідна ділянка слідчим не була оглянута. Якщо він оглянув 100 метрів в один бік, 100 метрів у другий, а за кілометр стояв знак про наявність ямковості, то про яку об’єктивність ми можемо говорити», – зазначив Дмитро Леміщак.

Представник підприємця впевнений, що клопотання про витребування всіх матеріалів стороною відповідача направлено на затягування розгляду справи.

Суддя вирішив: частину матеріалів кримінальної справи витребують. Чи винні дорожники у смертельній аварії, з’ясують пізніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
45 Показати IP 5 Березня 2023 17:43
Пане Леміщак, надайте документи,які підтвердять, що дорожній знак про ямковість взагалі встановлювався! Крім того, які можуть бути порушені ПДР водієм молоковоза?! Те, що він просто їхав по своїй дорожній смузі?! Надзвичайно багато було і є аварій через ями на дорогах та інший неналежний їх стан, просто все чомусь списується на водіїв, типу не вибрав безпечної швидкості. Чи може Ви вважаєте, що водій молоковоза міг мати можливість уникнути зіткнення, але не уник і цьому його вина?! То щоб не виникало таких "дивних " припущень, читайте законодавство та судову практику!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus