USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Соціалізація людей з інвалідністю: для студентів університету Лесі Українки представили новий проєкт

20 Жовтня 2023 23:53
Студентам ВНУ імені Лесі Українки було представлено проєкт «EU4Youth – працевлаштування молоді під час кризи: Програма персональної допомоги для людей з аутизмом, інтелектуальними та/або психосоціальними порушеннями в Україні». Дійство відбулося 11 жовтня 2023 р. в Центрі культури та дозвілля Університету за участі проректорки з навчально-виховної роботи та комунікації Наталії Благовірної.

Про це повідомляє пресслужба вишу.

Партнером проєкту є ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку» на пропозицію Всеукраїнської громадської організації «Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень» за підтримки Центрального агентства управління проєктами.
Проєкт «EU4Youth» передбачає: залучення студентів, насамперед тих, які здобувають фах соціального педагога, фізіотерапевта, психолога, до навчання; допомогу в працевлаштуванні молоді під час війни; персональну допомогу особам із інвалідністю.

Здобувачі освіти цих спеціальностей під час освітніх модулів здобудуть навички персональних асистентів для підтримки осіб із аутизмом, із порушеннями інтелектуального та психоемоційного розвитку. Ті, хто продемонструють найвищий рівень засвоєння матеріалу та мотивації, будуть працевлаштовані, що дасть змогу набути і практичний досвід. Мета проєкту – посилити спроможність молодих спеціалістів і випускників надавати якісні послуги таким людям під час війни.
До навчання приєднається 53 здобувачі вищої освіти з Волинського національного університету імені Лесі Українки. Навчання триватиме дистанційно, майже два місяці після 18:00. Після його закінчення 10 студентів будуть працевлаштовані терміном на шість місяців у громадській організації для роботи з дітьми та молоддю з інвалідністю (квітень–жовтень 2024 р.).

«Я думаю, що це чудова можливість здобути нові компетентності, посилити свою конкурентоспроможність, уже під час навчання здобути унікальний досвід, упевнена, що здобуті вміння стануть у нагоді не лише в межах цього проєкту, а й в майбутньому, у вашій практичній діяльності», – сказала проректорка Наталія Благовірна.

Для заповнення анкети та подальшого зв’язку з організаторами потрібно перейти за цим посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus