USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Соціально неактивні волиняни все ж почнуть працювати?

2 Квітня 2009 11:22
Волинські центри зайнятості планують залучити до роботи соціально неактивне населення. Про це у коментарі «Волинським Новинам» 2 квітня розповіла начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню Волинського обласного центру зайнятості населення Світлана Корецька.
Проблеми залучення до роботи соціально неактивного населення обговорювали під час семінару-навчання начальників районних відділів центрів зайнятості у режимі інтернет-конференції. За словами Світлани Корецької, практику проведення он-лайн навчань вони застосовують уже вдруге. Це допомагає зекономити на відрядженнях учасників. Таким чином питання надсилають на веб-сайт, їх переглядають начальники відділів та надсилають експрес-відповіді.
Отже, сьогодні на навчанні розглядали питання дослідження економічно неактивного населення віком від 16 до 35 років. Тобто тих краян, чий вік підходить під працездатний, однак з певних причин ці люди навіть не шукають роботи. Це можуть бути наркомани, алкоголіки або просто домогосподарки.
Як розповіла начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню обласного ЦЗ, для цього розробили певну схему дій. Отже, першим кроком є пошук соціально неактивного населення. Цю роботу буде покладено на юристконсулів районних центрів зайнятості. Разом із сільським головою вони у реєстрах шукатимуть цих людей та з’ясовуватимуть причини їхньої непрацевлаштованості.
Потім сформують банк даних та налагоджуватимуть співпрацю із партнерськими структурами. «Наприклад, ми подамо наші дані у наркодиспансер про людей із наркотичною залежністю. Відповідно, медики вже займатимуться тим, щоб вони вибрались із соціального дна», – пояснила Світлана Корецька. Завершальним етапом буде трудова реабілітація. Тобто центр зайнятості потурбується про працевлаштування особи, щоб вона знову не повернулась до своєї залежності.
На здійснення цієї роботи відведено три місяці. До 1 липня центри зайнятості повинні будуть сформувати остаточні бази даних.
Також під час сем інару обговорювали питання проведення громадських робіт та організації профнавчання безробітних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus