USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Соцзахист Волині спрацював у 2008-му щонайменше на «четвірку»?

26 Лютого 2009 14:26
Під час розширеного засідання колегії головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської ОДА чиновники оприлюднили інформацію про свою роботу з цих питань у 2008-му році. Про це 26 лютого інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами начальника головного управління Володимира Кеца, протягом 2008-го року органи праці та соціального захисту населення Волинської області виконували низку завдань. З ними працівники «справилися щонайменше на тверду оцінку «добре», – вважає пан Кец. Він проінформував, що всі кошти, які були закладені у минулому році на соціальні виплати, виплачено у повному обсязі.
 
У цьому році, особливо з огляду на фінансову кризу, буде продовжуватися контроль над виплатою заробітної плати, пільг, особливо тих, що стосуються перевезень. Володимир Кец проінформував, що питання пільгових перевезень досі належним чином законодавчо не врегульовані і щодо цього голова ОДА Микола Романюк неодноразово звертався до центральних органів влади. Також у 2009-му планується упорядкувати одноразові виплати, а також поліпшити якість надання послуг органами та установами праці і соцзахисту на Волині. Пан Кец розповів, що за інформацією профільного міністерства, уряду не передбачається зменшення розміру гарантованих соціальних виплат.
 
Заступник начальника головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Світлана Ремезовська проінформувала, що у Волинській області минулого року на виплату всіх видів соціальних допомог виділено 426,9 мільйона гривень, а цьогоріч у держбюджеті передбачено 512 мільйонів гривень. За словами пані Ремезовської, на Волині збільшується кількість тих, хто отримує допомогу по догляду за дітьми. Також збільшився і середній розмір цієї допомоги. Натомість кількість житлових субсидій – зменшується.
 
За рахунок коштів місцевих бюджетів здійснюється ремонт приміщень органів соціального захисту. Існує проблема із забезпеченням інвалідами пільговими автомобілями. У відповідній черзі перебуває понад дві з половиною тисячі неповносправних волинян. Якщо у минулому році було отримано 94 авто, то цього року на ці потреби у держбюджеті кошти не передбачені. Тому цього року автомобілі померлих інвалідів вилучатимуться і надаватимуться іншим, які перебувають у черзі. Володимир Кец наголосив на тому, що проблем із забезпеченням інвалідними візками у області немає і вони «не повинні взагалі виникати».
 
Пані Ремезовська охарактеризувала інші питання, пов’язані з роботою управління, зокрема щодо виплати заробітної плати на Волині, забезпечення безперешкодного доступу у громадські будівлі тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus