USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Спецпризначенець, багатодітний батько, патріот: у волинській теробороні служить досвідчений воїн на позивний Афганець

11 Листопада 2022 06:43
Головний сержант 100-ї окремої бригади тероборони Волині Анатолій Йосипович має позивний Афганець. Адже у 1986-1989 роках проходив строкову службу в Афганістані (м. Асадабад, 334-й батальйон спеціального призначення).

Родом чоловік з Волині, але вже давно проживав у Бородянці на Київщині, пишуть на сторінці бригади у Фейсбуці.

Вранці 27 лютого 2022 року, дізнавшись про наближення до Бородянки ворожої колони із 362 одиниць техніки, Анатолій Йосипович зателефонував до СБУ і зголосився бути корегувальником артилерійського вогню. Його оперативно «звели» напряму з артилеристами.

Спочатку мав пункт спостереження на горищі, потім облаштував «льожку» в лісі. Був запеленгований ворогом (інформацію передавав за допомогою звичайного мобільника) і накритий вогнем, перебрався на іншу «льожку»…

Читати ще: Вивів з-під ворожих обстрілів побратимів і техніку: ковельчанин вісім років боронить Україну

За наводкою Афганця протягом 27-28 лютого було знищено 117 одиниць ворожої техніки. Нагороджений відзнакою «За честь і славу».

До речі, тоді – в кінці лютого-на початку березня – окупанти вже впевнено «взяли слід» нашого героя. Але бувалому в бувальцях спецпризначенцю кілька разів вдавалося буквально вислизати з рук ворогів.

Зумівши виїхати на Галичину, чоловік відразу пішов до військкомату – але з огляду на вік 50+ його погодилися лише «взяти на список»… Відтак пан Анатолій подався у рідне село до матері, звідкіля таки мобілізувався до волинської бригади тероборони.

Читати ще: Гроза російських «голіафів»: у волинській теробороні служить снайпер з позивним Давид

До речі, в Анатолія Йосиповича – шестеро дітей (четверо з яких – неповнолітні), а його старший син нині також боронить Україну зі зброєю в руках.

А ще у цивільному житті Афганець упродовж 18 років працював льотчиком-інструктором-парашутистом. Здійснив 1898 стрибків з парашутом.

Тож, звісно, після Перемоги про цього чолов’ягу знімуть крутезний фільм, який збиратиме повнісінькі глядацькі зали!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 12 Листопада 2022 11:20
Які наші люди хоробрі!!! Неймовірна подяка Вам і шана!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus