USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Спікер ВР Парубій не надав КСУ список депутатів коаліції

11 Червня 2019 12:30
Голова Верховної ради Андрій Парубій не надав Конституційному суду України список депутатів, які входили до складу коаліції після 18 лютого 2016 року. Про це заявив суддя-доповідач у справі Віктор Кривенко, передає РБК-Україна.

Кривенко зазначив, що КСУ направив листа голові парламенту, в якому просив надати список депутатів коаліції.

«Під час підготовки матеріалів справи до розгляду з метою забезпечення об’єктивного розгляду справи... було направлено запит до голови ВР з проханням надати список депутатів, які сформували коаліцію, склад ради коаліції, інформацію про зміни в складі в коаліції, заяви про вихід із коаліції депутатських фракцій...», – заявив Кривенко.

Суддя наголосив, що голова Верховної ради не надіслав КСУ запитані матеріали та списки депутатів.

«Голова Верховної ради Андрій Парубій надав запитувані матеріали за виключенням: інформації про зміни у складі коаліції у зв’язку із виходом з неї депутатських фракцій «Самопоміч», фракції Радикальної партії та політичної партії об’єднання «Батьківщина»; матеріали діяльності Ради коаліції за період з 18 лютого 2016 року по теперішній час; список депутатів, які входили до депутатських фракцій, що були у складі коаліції після 18 лютого 2016 року. Наголошую, ці матеріали не були надіслані на адресу КСУ», – підкреслив він.

Раніше Президент України Володимир Зеленський виступив з короткою промовою на засіданні Конституційного суду, де розглядається законність його указу про розпуск Верховної Ради.

20 травня Володимир Зеленський офіційно вступив на посаду президента України. Виступаючи зі зверненням до народу України, Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду восьмого скликання.

Головним аргументом для розпуску парламенту Зеленський назвав дуже низький рівень довіри громадян України до цієї інституції - 4%, а юридичним — відсутність коаліції фактично з 2016 року.

Після консультацій з головам фракцій він підписав указ про проведення дострокових виборів 21 липня. Указ набув чинності 23 травня, а 24 травня в Україні офіційно розпочалася передвиборча кампанія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
скептик Показати IP 11 Червня 2019 13:03
тоді треба викликати пана парубія в суд для надання показань у якості свідка
Реаліст Показати IP 11 Червня 2019 14:47
Так коаліція існувала в хворій уяві Палубія... Де ж він візьме ті списки?
777 Показати IP 11 Червня 2019 15:19
Да отправьте его уже в дурдом. спикера этого.
Ростов до 777 Показати IP 11 Червня 2019 16:10
Не нужно , а то скучно будет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus