USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Співак із Волині YAKTAK – про «Голос», підтримку Kalush Orchestra і шанувальників

9 Травня 2023 16:28
Як молодий та амбітний музикант YAKTAK (волинянин Ярослав Карпук) підняв на вуха весь шоубіз? Як програв «Голос. Діти»? Із ким встиг записати колаби та про що радиться з фронтменом гурту Kalush Orchestra Олегом Псюком? Чому більше не братиме участі в жодних конкурсах? Та в кого закоханий?

Про це виконавець розповів на шоу «Життя відомих людей».

Кліп на хіт «Порічка» від KOLA та YAKTAK довго протримався на першому місці в YouTube серед популярних пісень і назбирав мільйони переглядів. У цьому хлопці вже мало хто може впізнати фіналіста «Голосу. Діти» Ярослава Карпука, який 2019 року на сліпих прослуховуваннях розвернув усі крісла.

Ярослав Карпук розпочав свій сольний проєкт у лютому 2022 року і за короткий проміжок часу став впізнаваним артистом під неординарним псевдонімом YAKTAK. Його треки в YouTube набирають мільйони переглядів. Артист уже вирушив у сольний тур Україною.

Бабуся Галина та дідусь Віктор завжди будуть для Ярослава найбажанішими слухачами, бо саме вони навчили його любити музику. Він з дитинства співав на різноманітних святах, зокрема народні пісні.

Для співу на родинних святах ентузіазму Ярославові не бракувало ніколи, а от музичну школу майбутній артист відвідував неохоче, попри те, що там викладала його люба бабуся.

«Я був дуже поганий учень. Мені було скучно на тих уроках сольфеджіо. Мені хотілося співати, грати, танцювати. А там усе було суто по плану, по графіку, – пригадує Ярослав. – Я дивився різні концерти по телевізору і прямо бачив себе на тій сцені. Я хотів, жив тим».
Читати ще: Співак з Волині YAKTAK розповів про кар'єру, дует з Jerry Heil та кохану

Згодом, окрім сцени, Ярослав вийшов на футбольне поле, де майже сім років професійно ганяв м’яча.

«Було, що я сумнівався, вагався: чи бути футболістом, займатися спортом, чи бути музикантом. Я пам’ятаю розмову з батьком. Він мене остаточно переконав – музикою», – говорить співак.

Згодом хлопець подався на головне музичне шоу країни «Голос. Діти».

«Мені було 13 років. Я розумів, що «Голос. Діти» тільки до 14. Думаю: все, Ярик, це твій останній шанс», – каже Ярослав.

Своїм шансом він скористався на всі 100%, хоч і пригадує, що був досить скромний і спершу не міг розкритися на шоу. Своїм наставником він обрав DZIDZIO. У «Голосі» Ярослав був очевидним фаворитом і чи не з перших прямих ефірів забронював собі місце в суперфіналі. Переможцем, однак, не став – посів друге місце.

Нині музикант розуміє, чому так сталося: «Я сам не був впевнений у собі тоді в фіналі. Якщо на попередні раунди я виходив і чітко знав: давай, ти можеш. То у фіналі я почав вагатися: ні, не та пісня, те не те… Я програв ще до суперфіналу».

Після шоу 2021 року Ярослав брав участь у найпрестижнішому дитячому фестивалі «Чорноморські ігри», де здобув гран-прі.

«Розповім ексклюзив. Півтора року тому, коли восени почався кастинг на «Голос країни», я пішов. Я пройшов кастинг. Мені сказали, що наберуть, і мені не подзвонили. Я сказав: усе, піду хіба як запрошений гість, наприклад, але більше заявку подавати не буду», – зазначає Ярослав.

Відтоді він робить усе, аби стати скрізь бажаним запрошеним гостем.

«Вистачить конкурсів. Я їх об’їздив по всій Україні. Відчував, що потрібно робити щось своє. Я знав, що хочу писати пісні. Пробував. Далеко не з першого разу мені вдалося. Але я хотів робити щось своє і рухався в цьому напрямку», – говорить Ярослав.

Творчий старт сольного проєкту YAKTAK припав на лютий 2022 року.

«Вирішив почати з каверів. Ми випустили перший кавер 3 лютого. Наступний планували випустити 24-го о 12:00, як зараз пам’ятаю. Однак 24 лютого вже була війна. Не до каверів. І всі наші плани пішли… – ділиться Ярослав. – Згодом гітара, ноутбук, мікрофон – удома записав трек. Одним кадром зняли десь якусь красиву локацію. На YouTube. Три тижні пройшло – знов новий трек. І так якось воно пішло».

Від каверів справа швидко дійшла до власних пісень. Ба більше, дуже швидко артист-початківець YAKTAK записав пісні з уже відомими зірками, як-от Jerry Heil, Kola, MamaRika. Також Ярослав може завжди розраховувати на дружню пораду від соліста гурту Kalush Orchestra Олега Псюка.

«Вони підтримали, надихнули на створення нової музики. Давали різні поради. Я дуже прислухався до них. І дуже дякую їм за те, що вони підтримували мене», – говорить Ярослав.

Нині графік у співака настільки щільний, що й на навчання часу не завжди вистачає. Тож Ярослав зізнається: в Академії естрадного та циркового мистецтва, студентом якої він є, його нечасто можна зустріти.

Близько двох років серце артиста зайняте дівчиною на ім’я Аліса. Подробиць стосунків пара не розголошує. Відомо, що Ярослав та Аліса знайомі давно.

Натомість про своїх шанувальників музикант відзначає наступне: «Заради них я пишу всі свої пісні. Я хочу передати свої емоції людям, ніби поговорити з ними через колонки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ABC Показати IP 9 Травня 2023 21:23
Скільки вже можна піарити цього співуна? Сиджу в телеграмі на канадському форумі, то вже і туди приперлася якась Юлія (з її слів, вона його ПР-Менеджер), і почалася реклама. Принципово не буду навіть із цікавості ознайомлюватися з його творчістю. Не люблю, коли нав'язуються.
Галина до ABC Показати IP 10 Травня 2023 04:45
А я мріяла побачити цього хлопця на великій сцені, щоб його почули всі. Голос надзвичайний. Елвіс Преслі..... Рада за Ярослава.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus