USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україну приїде співзасновник Apple

26 Травня 2017 09:20
Співзасновник компанії Apple Стів Возняк 30 вересня цього року виступить у “Палаці спорту” в Києві, повідомляє AIN.UA.

Наразі подробиць щодо програму приїзду Возняка, крім дати, небагато. Відомо, що він стане учасником Olerom Forum 1.

“Я б із задоволенням зустрівся з багатьма українцями. Я відчуваю спорідненість з Україною через своє ім’я”, — зазначив Возняк.

Американський винахідник та інженер Стів “Воз” Возняк познайомився зі Стівом Джобсом на початку 1970-х, у 1975 році створив прототип Apple I, з якого і почалася історія Apple. Щоб зібрати його першу плату, вони з Джобсом продали особисті речі: Возняк — свій науковий калькулятор, Джобс — мініавтобус Volkswagen. У квітні 1978 року вони разом заснували Apple Computer.

Довідка.

Стів Возняк (повне ім'я Стівен Гері Возняк, англ. Stephen Gary Wozniak; 11 серпня 1950, Сан-Хосе, Каліфорнія, США) — піонер комп'ютерних технологій, конструктор (разом з Стівеном Джобсом) одного з перших персональних комп'ютерів у світі (США), співзасновник фірми Apple.

Стів вважається одним із батьків революції персональних комп'ютерів, якій значно сприяли його винаходи в 1970-х роках. Він заснував Apple Computer (нині Apple inc.) разом зі Стівом Джобсом у 1976 році. У середині 1970-х він створив комп'ютери Apple I та Apple II. Apple II здобув неймовірно велику популярність і згодом став найрозповсюджуванішим персональним комп'ютером 1970-х і початку 1980-х років.

У Стівена було кілька псевдонімів, а саме: «The Woz», «Wizard of Woz» і «iWoz» (каламбур; гра слів з iBook'ом та іншими продуктами фірми Apple). «WoZ» (скорочення від «Wheels of Zeus») — це ще й ім'я компанії, яку заснував Стівен. Також він створив початковий прототип класичної гри Breakout для Atari, за 4 дні. Він відомий своїм характером інтроверта і вважає свою популярність дратівливою. В Apple Computer його також називали «Інший Стів». Відомішого Стіва звуть Стів Джобс (Steven Jobs), він співзасновник і колишній голова правління Apple inc.

Ще його звали «Воз» для того, щоб розрізняти Джобса і Возняка, тому що у них були схожі імена. Тільки Джобса звали Steven, а Возняка Stephen.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus