USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Спостерігачі від «Нацдружин» на дільницях можуть діяти силою, – речник

5 Березня 2019 22:27
Застосування сили спостерігачами від громадської організації «Національні дружини» можливе на дільницях у разі фальсифікацій.

Про це 5 березня в ефірі Радіо Донбас.Реалії заявив речник «Національних дружин» Ігор Вдовін, повідомляє Радіо Свобода.

«Якщо правоохоронці будуть закривати очі на відверті правопорушення, – сказав Вдовін, – і не захочуть їх фіксувати, то ми будемо робити те, що заявив наш командир (командир Нацдружин Ігор Михайленко у Telegram раніше заявив, що «якщо за справедливість треба буде дати комусь по пиці – ми це зробимо, не зволікаючи» – ред.).

Ігор Вдовін уточнив, що такі потенційні дії стосуються не членів комісій, а «випадкових людей, які можуть робити вкидання бюлетенів, підводити на виборчі дільниці агітаторів».

«Ми вирішили іти спостерігачами, тому що ми вважаємо, що це будуть одні з найбрудніших виборів», – сказав Вдовін.

Він додав, що «Національні дружини» беруть участь у спостереженні за виборами, «щоб сприяти незалежному волевиявленню українських громадян».

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що на дільницях для голосування ніхто не зможе підміняти сили МВС у їхніх ключових функціях. «Ні поліція, ні МВС нічого не бояться, в Україні немає сил, які тут можуть похитнути українську державність», – сказав Арсен Аваков та додав, що у МВС напрацьований інструментарій реагування на порушення і забезпечити прозорість на виборах.

Центральна виборча комісія України на засіданні 11 січня надала дозвіл мати офіційних спостерігачів на виборах громадським організаціям, серед яких були і «Національні дружини».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Боксер Показати IP 5 Березня 2019 22:35
Хай попробують. Нацики.
Хм Показати IP 5 Березня 2019 22:59
От не даром зараз все частіше кажуть, "активіст-провокатор. Такими діями ви тільки краще робите цій владі а не простим людям Шкода що кругом політика а не реально за людей думати
Я Показати IP 6 Березня 2019 06:44
коричневі сорочки Рема. Тільки барани не знають як Рем закінчив
ВВ Показати IP 6 Березня 2019 11:47
От цікаво, за те що в пику дасть притягнуть до відповідальності... Мене дивує таке мислення людей, що підтусують голоси. Народ я вже багато років на виборах, і що я Вам скажу, там спостерігачі є від різних блоків. Нічого ніхто не підтусує там. Це можливо лише в ЦВК, хоча думаю і там є теж спостерігачі..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus