USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

В ООН стурбовані діяльністю «Правого сектору», «Національних дружин» та «С14»

25 Березня 2018 20:37
Громадянське суспільство в Україні має величезний потенціал і здатне сприяти сталому розвитку держави.

Про це заявила глава Моніторингової місії ООН із прав людини Фіона Фрейзер в інтерв'ю ZN.

За її словами, організація здійснює моніторинг реалізації прав і свобод по всій країні.

"На 2019 рік заплановано парламентські та президентські вибори. У зв'язку з цим ми ширше дивимося на цілий блок питань, пов'язаних із демократичним простором. Нас цікавлять питання свободи слова і висловлювання думок, свободи мирних зібрань та асоціацій. Моніторинг реалізації цих прав ми здійснюємо не лише у столиці, але і в інших регіонах України. Стурбованість у нас викликає діяльність окремих груп, таких як "Правий сектор", "Свобода", С14, "Національні дружини". Дуже важлива щодо цього роль правоохоронних органів, які мають забезпечити захист учасників мирних зібрань, а в разі інцидентів (зокрема нападів на учасників) провести ефективне розслідування для притягнення винних до відповідальності", - зазначила вона.

За словами Фрейзер, також організація здійснює моніторинг розслідувань нападів на співробітників ЗМІ, убивств журналістів та інших випадків перешкоджання журналістській діяльності.

"Не менш пильно стежимо й за реалізацією права на свободу об'єднань, зокрема за діями парламенту, який у рамках цієї сесії може розглянути й ухвалити закон, що значно обмежує свободу діяльності неурядових організацій", - заявила глава Моніторингової місії ООН із прав людини. Для організації дуже важливо забезпечити можливість "здорового розвитку громадянського суспільства".

"Хочу зазначити, що громадянське суспільство в Україні має величезний потенціал і здатне сприяти сталому розвитку держави", - підкреслила Фрейзер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вован Показати IP 25 Березня 2018 21:08
О тепер до нігтя "націоналістів" який посадили народу на плечі єврея президента і прем'єра... Гиги, зробили дурні справу.
!++ до Вован Показати IP 25 Березня 2018 21:58
Націоналісти пройдуть в парламент, причому впевнено з нормальним процентом. Через це ти і бісишся, убогий. А ООн вже давно показало свою сліпоту, повне неволодіння ситуацією, та заангажованість. Так що це все дурня.
ще не зовсім свідоми до !++ Показати IP 25 Березня 2018 22:15
Після виборів про нациків всі забудуть, як страшний сон, а убогого вятровича пошлють з дипломатичної місією на планету Венеру для вивчення питання про доцільність її перейменування на планету бандеру.
Вася до !++ Показати IP 26 Березня 2018 08:10
от тодi остаточно всiм п*з*а настане !
Всезнайко Показати IP 26 Березня 2018 07:52
І в Україні стурбовані... Розвели банду.
скептик Показати IP 26 Березня 2018 11:37
та еуропа постійно чимось стурбована. може це хронічний недо"об ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus