USD 40.53 40.90
  • USD 40.53 40.90
  • EUR 40.65 40.95
  • PLN 10.20 10.35

Справа Нацкорпусу: суд обирає запобіжний захід, під будівлею – Нацгвардія та протестувальники

6 Серпня 2021 13:43
У Шевченківському районному суді Києва обирають запобіжний захід представникам Національного корпусу, затриманим напередодні за обвинуваченням у рекеті та створенні організованого злочинного угруповання.

Як повідомляє Укрінформ, судове засідання супроводжується акцією активістів Нацкорпусу під стінами суду на підтримку затриманих членів організації.

Кілька сотень прихильників і членів Нацкорпусу тримають банер «Свободу патріотам!» На акції присутній лідер Нацкорпусу Андрій Білецький.

Будівлю суду охороняють посилені загони Нацгвардії.
Як повідомляли, 5 серпня Служба безпеки України заявила про проведення масштабної спецоперації на Харківщині та ліквідацію потужного злочинного угруповання.

За попередніми даними слідства, зловмисники займалися рекетом бізнесменів, зокрема у сфері ритуальних послуг. Вони мали чітку структуру і вчиняли тяжкі злочини економічного та насильницького характеру. Обсяг їхнього «прибутку» становив понад 1 млн грн щомісяця.

За інформацією спецслужби, угруповання мало значний вплив на представників органів місцевої влади. СБУ задокументувала, що його злочинній діяльності сприяли посадові особи одного з комунальних підприємств Харківської міської ради.

У результаті санкціонованих обшуків співробітники СБУ вилучили великi суми грошей, чорновi записи облiку «поборів з підприємців», зброю, боєприпаси, а також посвiдчення чинних працівників Національної поліції.

Своєю чергою у Нацкорпусі стверджують, що СБУ під час обшуків у членів Азовського руху в Харкові не знайшла жодного компромату.

У заяві наголошується, що усі члени Азовського руху, у яких пройшли обшуки, – це ветерани російсько-української війни, громадські активісти, українці з чіткою патріотичною позицією, які завжди першими ставали на захист держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Воєнкомам Показати IP 6 Серпня 2021 14:07
Готуйте автобуси! Найпатріотичніші активісти поповнять лави Зсу, нацгвадії... , чи сізо.
Дика країна Показати IP 6 Серпня 2021 14:53
Що це за дика мода - тягнути під суди купу барбосів безробітних, які невідомо з чого живуть, і влаштовувати шоу? Держава не може поставити в стійло це стадо? Чи воно вже недоторкане, і йому дозволено все?
Хммм до Дика країна Показати IP 6 Серпня 2021 16:16
ну так держава тим барбосам у формі і платить.
олександр Показати IP 6 Серпня 2021 15:14
зате кернес в харькові був просто ангелом і влада нічого абсолютно не бачила і не хотіла бачити. це геноцид
Андрій Показати IP 6 Серпня 2021 16:29
Кримінальні активісти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus