USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Справу Ложкіна-Курченка закрили в Австрії через бездіяльність ГПУ, - ЗМІ

11 Квітня 2016 22:25
Перевірка Австрійської спеціалізованої прокуратури глави адміністрації президента Бориса Ложкіна і бізнесмена Сергія Курченка за підозрою у відмиванні грошей завершилася безрезультатно, - повідомляє ТСН з посиланням на Deutsche Welle.

У справі йшлося про 130 мільйонів євро, переказаних 2013 року офшорними фірмами Курченка на рахунки офшорних фірм Ложкіна в Австрії.

За ці кошти Курченко купив у нинішнього глави президентської канцелярії Український медіа-холдинг, найбільшим активом якого є журнал «Кореспондент».

Як зазначає видання, у 2014 році австрійський підрозділ з боротьби з відмиванням грошей звернувся до антикорупційної прокуратури, вказавши, що переказ 130 мільйонів має ознаки відмивання коштів, отриманих незаконним шляхом. Австрійська прокуратура, утім, не змогла довести незаконність операцій Ложкіна і Курченка: справу було закрито за відсутності інформації від української сторони, яка могла би вказувати на злочин.

Як зазначає видання, віденська прокуратура зверталася до Генеральної прокуратури України, аби перевірити, чи не мають кошти, переказані Курченком на австрійські рахунки Ложкіна, злочинного походження. Утім, відповідь української сторони не дає підстав говорити про злочинне походження цих грошей, зазначили в австрійському відомстві у відповідь на запит DW.

«В Україні не ведеться слідство у цій справі, і немає обставин, які давали би підстави для такого розслідування», - повідомили в австрійській прокуратурі.

Водночас, відповідь української прокуратури австрійським колегам іде в розріз з кримінальними справами, відкритими проти Курченка, який переховується від слідства у Росії, пише видання.

У березні щодо Курченка було складено повідомлення про підозру «як керівника злочинної організації, яка протягом 2013 року і початку 2014-го вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у банківській галузі». Згідно з даними генпрокуратури, протягом цього періоду Курченко разом із очолюваним ним організованим злочинним угрупованням заволодів коштами Національного банку України, ПАТ АБ «Укргазбанк», ПАТ «Аграрний фонд», вкладників ПАТ «Брокбізнесбанк» та ПАТ «Реал Банк» на загальну суму 5,6 мільярди гривень. Після цього угруповання олігарха, заявляють слідчі, легалізувало незаконні доходи із використанням при цьому підприємств з ознаками фіктивності задля прикриття злочинної діяльності, нагадує DW і додає, що у травні 2014 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що компанії, які входять в холдинг Сергія Курченка СЄПЕК, за попередні два роки ввезли за фіктивними документами на територію України понад 5 мільйонів тонн нафтопродуктів на суму 36 мільярдів гривень.

Наразі Курченко оголошений у міжнародний розшук і навесні 2014 року був внесений до санкційного списку ЄС.

Нагадаємо, нардеп від БПП Сергій Лещенко заявив, що компанія «INTEGRITY INTERNATIONAL HOLDINGS LTD», яка нібито пов'язана з Ложкіним та яку він не вказав у декларації, отримала гроші від Сергія Курченка за український медіа-холдинг через офшор. Водночас сам Ложкін заявив, що «нічого страшного, як це здається Лещенку, там не було», і це «був звичайний бізнес».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сераховичі Показати IP 12 Квітня 2016 15:10
І після цього всього кого потрібно виносити з кабінету на вилах? і путін тут і яценюк ні до чого!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus