USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд зобов’язав НАБУ розслідувати схеми Курченка та Ложкіна

13 Березня 2018 13:55
Солом’янський районний суд міста Києва задовольнив скаргу народного депутата Віталія Купрія на бездіяльність НАБУ, детективи якого відмовились розслідувати тіньові операції екс-голови Адміністрації Президента Бориса Ложкіна та Сергія Курченка в інтересах президента Петра Порошенка.

Про це нардеп повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"У діях цих людей є ознаки кримінальних злочинів, передбачених статтями 209, 212, 364 Кримінального кодексу - легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, ухилення від сплати податків і зловживання владою або службовим становищем.

Нагадаю, телеканал Al Jazeera опублікував розслідування, присвячене угоді з купівлі 28-річним олігархом Сергієм Курченком медіа-холдингу UMH Holdings, який у 2013 році належав екс-голові Адміністрації Президента Борису Ложкіну.

У матеріалі, зокрема, розповідаються умови цієї угоди й участь у ній офшорної компанії Петра Порошенка.

Із журналістських розслідувань випливає факт, що в реєстрі установчих документів кіпрських компаній Порошенко в день продажу був акціонером і все ще володів своїми акціями через компанію на Британських Віргінських Островах. Тобто президент отримав вигоду від цієї угоди в розмірі 15 мільйонів доларів, потроївши свої початкові інвестиції!

Сергій Курченко при купівлі UMH Group розрахувався з Борисом Ложкіним і його спільниками коштами, отриманими з позики, забезпеченої вкраденими активами з бюджету України. Останні, в свою чергу, не сплатили податки в казну держави. Загальна сума завданих збитків від цих тіньових схем становить близько 80 мільйонів доларів.

Сподіваюсь, що тепер директор НАБУ Артем Ситник знайде в собі сили та мужність для розслідування цієї масштабної корупційної оборудки й поверне державі вкрадені гроші!" - йдеться у дописі.
Нагадаємо, 30 травня 2017 року Сергієві Курченку було повідомлено про підозру у скоєнні низки злочинів, серед яких – створення злочинної організації, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем, легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом тощо.

7 березня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури та надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування щодо олігарха-втікача Сергія Курченка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus