USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Справу про розтрату коштів у Міноборони розвалять, - експерт

20 Жовтня 2017 08:44
Справу щодо привласнення та розтрати держмайна у сумі майже 150 млн грн заступником міністра оборони Ігорем Павловським розвалять. І посадовця до відповідальності так ніхто і не притягне. Про це заявив співголова організації «Права справа» Дмитро Снєгирьов, пише Gazeta.ua.

Як заявив 17 жовтня у Брюсселі директор НАБУ Артем Ситник журналістам: «Завершили створення підрозділу детективів, який займатиметься саме Міноборони. Це величезний бюджет, найбільший у державі. Тому без нашої уваги не обійдеться».

Того ж дня Солом'янський райсуд Києва відпустив затриманого інвестора компанії «Трейд Коммодіті» Володимира Трофименка під особисте зобов'язання. Він є фігурантом справи про розтрату коштів під час закупівлі 70 тис. т палива для Міністерства оборони. На це виділили мільярд гривень. Однак через нібито коливання цін на ринку кількість палива, визначеного тендером зменшили на 8,5 тис. т. У результаті розтратили 149,34 млн грн державних коштів. Слідчі НАБУ затримали Трофименка 16 жовтня.

У справі фігурують заступник міністра оборони Ігор Павловський і директор департаменту держзакупівель Володимир Гулєвич. Їм оголосили підозру за привласнення і розтрату державного майна. Стаття передбачає від 8 до 12 років ув'язнення.

12 жовтня Солом'янський суд обом затриманим обрав запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт. Їх зобов'язали носити електронні браслети, прибувати до прокурора, слідчого чи в суд за першої необхідності, здати паспорти. Між собою спілкуватися заборонили.

Генерал-лейтенант Ігор Павловський подав апеляцію на рішення суду щодо запобіжного заходу.

«Основних фігурантів виводять від карного покарання, — говорить співголова організації «Права справа» Дмитро Снєгирьов. — Сам заступник без згоди з вищим військовим керівництвом не міг проводити такі оборудки. Однак міністр оборони й керівники Генштабу ніколи не віддадуть свого. Павловського не притягнуть до відповідальності, реальних вироків не буде. За кілька місяців справу розвалять. Визнають, що закупівля була в рамках закону».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Міхо Показати IP 20 Жовтня 2017 10:34
Скільки можна!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Цей Показати IP 20 Жовтня 2017 19:05
І єжу понятно як можна судити учасників ато , нагороджених за ато орденами та медалями

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus