USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Корупція в армії: главу департаменту Міноборони відпустили додому

13 Жовтня 2017 09:43
Суд обрав запобіжний захід директору Департаменту держзакупівель і матеріального забезпечення Міноборони Володимиру Гулєвичу.

Таке рішення прийняв Солом'янський районний суд Києва.

Як повідомляє «Громадське ТБ», суд відправив під домашній арешт та зобов’язав носити електронний браслет голову департаменту Міноборони Володимира Гулєвича. У разі першої необхідності підозрюваний у корупції повинен з’явитися до суду або слідчого, здати всі паспорти.

На засіданні суду була присутня й народний депутат від фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол. Політик хотіла взяти Гулєвича на поруки.

Раніше повідомлялося, що Солом’янський райсуд Києва обрав для заступника міністра оборони України Ігоря Павловського запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту, а також зобов’язав його носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою викрили корупційну схему розтрати 149 млн грн у Міністерстві оборони України. 11 жовтня, правоохоронці провели обшук і затримали заступника міністра оборони України та директора Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів міністерства за підозрою у причетності до злочину.

У антикорупційному бюро встановили, що на початку 2016 року Міноборони проводило торги на закупівлю палива. 26 квітня за результатами цих торгів було визначено переможця, а у травні укладено договори про постачання палива для техніки спецпризначення за кошти держбюджету України на суму понад 1 млрд грн. Також замовник і постачальник уклали угоди, в яких безпідставно збільшили ціну за одиницю товару. Таким чином, постачальнику незаконно перерахували понад 149 млн грн.

У справі про розтрату майна вже оголосили підозру чотирьом посадовцям — заступнику міністра оборони, директору Департаменту держзакупівель та двом співробітникам підрозділів Міноборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Офіцер запасу ЗСУ Показати IP 13 Жовтня 2017 10:18
Це дуже великий позор для ЗС України ! На утримання ЗСУ всі люди сплачують додатковий податок , волонтери додатково збирають кошти , а тут так званий гл. л -т з своїми прибічниками ці кошти розкрадають . Це МАРОДЕРСТВО, за такий проступок міра покарання одна!!! В армії настоящі військові , які мають право носити військову форму - це повинні бути ті хто має відношення до зброї , військової техніки і особового складу ; решта службовці . Настоящий бойовий офіцер має честь і високу культуру та відповідальність за захист вітчизни . Він не то що недопустить такого , а навіть про таке не подумає !!!!!!!!
Вова Показати IP 13 Жовтня 2017 11:01
Наспір що йому нічого не буде.
Українець Показати IP 13 Жовтня 2017 11:42
Це-мародерство!!! І депутата яка хотіла взяти їх на поруки разом з ними. Це зрада народу України!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus