USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відлуння з «Авангарду» – головної легкоатлетичної арени України

21 Червня 2016 22:00
І навіть погоду у Луцьку замовили, хоч спекотну, але без дощу. Ці слова часто можна було почути від спортсменів на фініші, коли вони роздавали флеш-інтерв'ю журналістам. Головною легкоатлетичною ареною країни назвали луцький стадіон «Авангард», який цими днями приймав всеукраїнські змагання з легкої атлетики.

Сприятлива погода була, напевне, найменшою приємністю, яку мали на меті забезпечити організатори учасникам та глядачам найбільшої спортивної події в історії Луцька - чемпіонату України з легкої атлетики, - йдеться у повідомлення на сайті Федерації легкої атлетики Волині.

Федерація легкої атлетики України та Волині, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», волонтери, працівники стадіону, усі комунальні служби міста працювали ці чотири дні, а, правду кажучи, ще задовго до чемпіонату для комфортних умов для атлетів і суддів. І недарма - у Луцьку визначалися володарі не тільки медалей чемпіонату, але й путівок на олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро та чемпіонат Європи в Амстердамі.

Герої та героїні

У Луцьку впродовж чотирьох днів чемпіонату України сімом атлетам вдалося вперше виконати олімпійські нормативи, а 14-м – на чемпіонат Європи-2016. Також ціла низка спортсменів, які вже мали в своєму доробку нормативи, покращила результати. Отож, наразі для участі в чемпіонаті Європи-2016 з легкої атлетики Україна має 99 індивідуальних ліцензій, в Олімпійських іграх-2016 – 64. Це – не враховуючи естафетні команди. На Ріо проходять наші жіночі естафетні команди 4х100 м та 4х400 м, на Амстердам – окрім них ще й чоловічі 4х100 м та 4х400 м.

Дворазовими чемпіонками в Луцьку стали дві Наталі - Погребняк та Прищепа. Перша тріумфувала із чудовими результатами (навіть попри сильний зустрічний вітер!) на 100 і 200 метрах. Друга в чудовому стилі виграла 800 і 1500 метрів. На увесь світ прогримів результат броварчанки Аліни Шух у багатоборстві. 6099 очок у семи видах програми - це кращий результат сезону у світі! З ним 17-річна красуня могла б їхати до Амстердаму. Віримо, що в Аліни ще все попереду, в тому числі тріумфи на Олімпійських Іграх.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА «АВАНГАРДІ» ВСТАНОВИЛИ ЩЕ ОДИН РЕКОРД УКРАЇНИ

Особливо тепло зустрічали на Авангарді кримчанина Максата Кандимова, який для того, щоб стати чемпіоном України у бігу на 110 метрів із бар'єрами серед молоді, подолав за 35 годин кілька блок-постів і кордонів, добираючись із окупованих Саків до Луцька.

Просто по-доброму божевільні результати показали учасниці чемпіонату у стрибках в довжину та висоту. Стрибок хмельничанки Марини Бех на 6,93 метра - один з кращих в цьому сезоні у світі. Як і стрибок у висоту на 1,97 від миколаївки Оксани Окунєвої. Конкуренцію їй в секторі склала киянка Юлія Левченко, чиї 1,95 м, показані в Луцьку стали новим рекордом України серед молоді.

Відзначити варто й потрапляння на олімпіаду після стрибка в Луцьку на 6,70 м. Оксани Зубковської. Раніше вона двічі вигравала Паралімпійські ігри, а тепер виступить й на Літніх Олімпійських іграх в Ріо.

Дворазовими призерами чемпіонату у Луцьку стали й спринтери Ігор Бодров та Віктор Корж. Перший до золота на 100 метрах додав срібло на 200-метрівці, а другий до срібла на сотні бронзу на 200 метрах. А виграв 200 метрів Сергій Смелик із чудовим часом 20.40 с

Картинка і голос чемпіонату

Багато чого на легкоатлетичних змаганнях №1 в Україні було в Луцьку із печаткою ВПЕРШЕ. Передусім організатори намагалися бути прогресивними в технічному плані. Показ змагань тривав на телеканалах Спорт-1 та Xsport, в ютубі на каналах Федерації легкої атлетики України та Волині. Трансляцію забезпечили 13 телекамер, 2 ПТС, одинадцять операторів та працівників підприємства Олімп Інтер Медіа.

Вперше у показі було запроваджено титрування за допомогою спеціальної техніки, яку облаштували в секторах стадіону. На стадіоні пояснювали глядачам особливості змагань коментатори Георгій Мазурашу, Уляна Шух і Петро Чикида.

Крім того, на Авангарді встановили два великих монітори, а в секторах арени працювали невеликі моніторчики, які інформували про перебіг змагань у стрибках, штовханні та метаннях. Окреме спасибі Федерація висловлює ведучому шоу-програми Олександру Львовському, а також його колезі на відкритті змагань Ірині Кудрі.

Красиве відкриття, урочисте закриття змагань, музичний супровід, веселі легкоатлетичні естафети і чесні розіграші призів для глядачів, смачна їжа у фаст-фудах - це також чемпіонат з легкої атлетики у Луцьку, те, що приваблює людей на стадіон, робить їхнє перебування на змаганнях приємним.

На чемпіонат акредитувалося більше 50-ти (!) журналістів, операторів, фотографів і коментаторів - з Луцька і всієї України. Дякуємо за вашу професійну роботу - репортажі, новини, фото і сюжети! Приємно, що про результати змагань в Луцьку відписав і сайт ІААФ.

А один із найвпливовіших ресурсів, що інформують про легку атлетику радіостанція "Жорстка атлетика", назвав Аванград - головною легкоатлетичною ареною України.

Подяки

Вечір 19 червня був особливо щемним. Після завершення спортивної програми та церемоній нагородження стометрівкою Авангарду прокрокували судді.

"Це вперше так по-теплому спортсмени й глядачі подякували суддям за їхню роботу", - відзначив генеральний секретар ФЛАУ Михайло Медвідь, - "Адже ці люди всі чотири дні працювали під палючим сонцем, їхня робота дуже важка, адже впливає на результати змагань і відбір на олімпійські ігри".

Подякувати Луцьку за чемпіонат, вболівальникам - за підтримку, атлетам за чудові виступи зголосилися й президент ФЛАВО Володимир Рудюк, старший тренер збірної України В'ячеслав Тиртишник, директор Авангарду Віктор Кульбачинський.

І найголовнішою нагородою чемпіонату було визнання глядачами та учасниками чемпіонату, що їм не хочеться йти з трибун арени, на якій чотири дні панувала приязнь, емоції і тепло любові до спорту. Відтак віримо, що велика легка атлетика ще обов'язково повернеться до Луцька.

Фото Миколи Мартинюка із змагань можна переглянути у цьому посиланні. Відеодобірка Ігоря Случика із подій 16-19 червня на Авангарді і поза ним.

Нагадаємо 16 червня у Луцьку розпочався Чемпіонат України з легкої атлетики. Кращі спортсмени, яких визначать під час змагань, поїдуть захищати честь України на Чемпіонаті Європи, а згодом – на літніх Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. Окрім насиченої програми спортивних змагань, для глядачів організатори продумали розважальну програму, а відкриття перетворилося на справжнє свято краси та грації.

Разом з тим, протягом усіх чотирьох днів серед глядачів розігруватимуть цінні призи. Вчора вже декілька волинян стали володарями піврічної підписки на тижневик Волинські Новини, продуктового кошика, сертифіката на 500 гривень на побутову техніку, або ж на 2000 гривень на спортивний інвентар від спонсорів змагань. Найголовніший приз дня - путівка на 7 днів у Буковель - дісталася 11-річному Сашку. Хлопчик розповідає, що навчається у школі №15 та перейшов у шостий клас. Зі слів хлопчини, у школі найбільше йому до душі уроки з інформатики, фізичної культири, німецької мови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus