USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.90

США оголосили новий пакет військової допомоги ЗСУ

6 Грудня 2023 21:15
США оголосили про нову військову допомогу Україні у розмірі 175 мільйонів доларів.

Про це йдеться у заяві Державного секретаря США Ентоні Блінкена в середу, 6 грудня, передає Кореспондент.

Новий пакет містить засоби протиповітряної оборони, додаткові боєприпаси для систем HIMARS, артилерійські боєприпаси, високошвидкісні протирадіаційні ракети й протитанкові ракети.

Також він охоплює боєприпаси для стрілецької зброї, підривні боєприпаси для розчищення перешкод, обладнання для захисту важливої національної інфраструктури, а також запасні частини, допоміжне обладнання, послуги, тренування і транспортування.

Читати ще: Понад 90% коштів на військову допомогу Україні залишається в США, – WP

«Якщо Конгрес не схвалить запит президента на додаткове фінансування національної безпеки, це буде один з останніх пакетів допомоги у сфері безпеки, який ми можемо надати Україні», – заявив Блінкен.

Тим часом президент США Джо Байден закликав конгресменів схвалити пакет додаткової допомоги Україні.

«Це термінове питання. Конгрес має схвалити додаткову допомогу Україні», – сказав Байден, під час виступу в Білому домі. Він додав, що конгресменам слід вирішити це питання до різдвяних свят.

Байден закликав схвалити його запит до президентської адміністрації більш ніж на 100 млрд доларів, із них 60 млрд доларів передбачається на фінансування допомоги Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Джек Показати IP 6 Грудня 2023 22:17
175млн.хаха)це єрмаку на чай
Анонім до Джек Показати IP 7 Грудня 2023 13:29
Вчора в конгресі їх як котят макали в власне г**но "дивіться що ви натворили" а вони поводилися/відмазувалися як діти в садку. Соромно було дивитися трансляцію які вони недолугі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus