USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

США оприлюднили «Кремлівський звіт»: хто потрапив у «чорний список»

30 Січня 2018 10:02
Міністерство фінансів США видало очікуваний документ із потенційними об’єктами майбутніх санкцій США проти росіян, які мають тісні контакти з президентом Росії Володимиром Путіним. Цей список раніше назвали у пресі «Кремлівським звітом». Він, зокрема, включає 114 високопосадовців Росії та 96 «олігархів».

Звіт був представлений Конгресу США 29 січня, як того вимагає закон «Про протидію противникам Америки з допомогою санкцій» (CAATSA). Документ був опублікований незабаром після півночі 30 січня, пише Радіо Свобода.

Повідомляється, що у звіт внесли керівництво адміністрації президента Росії, зокрема, голову адміністрації Антона Вайно, його заступника Олексія Громова, речника Володимира Путіна Дмитра Пєскова, прем’єр-міністра Дмитра Медведєва, міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, радника президента Владислава Суркова. Також до переліку потрапили спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, спікер Держдуми В’ячеслав Володін, голова «Росснефти» Ігор Сєчін, голова «Газпрому» Олексій Міллер, директор служби зовнішньої розвідки Сергій Наришкін і директор ФСБ Олександр Бортников.

Серед фігурантів «списку олігархів» є також російські бізнесмени Алішер Усманов, Роман Абрамович, Сулейман Керімов, засновник «Лабораторії Касперського» Євген Касперський, Петро Авен і Володимир Потанін, Аркадій і Борис Ротенберги, Геннадій Тимченко та Олег Тиньков.

За даними Мінфіну США, статки кожного з «підсанкційних» російських підприємців оцінюють в мільярд і більше доларів США.

Повідомляється, що цей список не є санкційним щодо цих осіб, за винятком тих, щодо кого обмеження були введені раніше.

29 січня прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Москва вважає очікуваний «Кремлівський звіт» спробою США вплинути на вибори президента Росії, заплановані на 18 березня.

У Державному департаменті США заявили, що якщо нові санкції США і будуть запроваджені через ймовірне втручання Москви у вибори в США і анексію українського Криму, то «вони будуть в основному стосуватися неросійських суб’єктів, які несуть відповідальність за великі операції з оборонним сектором і розвідкою Росії». Речниця Держдепартаменту Гедер Науерт заявила, що нові санкції щодо конкретних осіб не потрібні, оскільки чинне законодавство, а саме закон «Про протидію противникам Америки з допомогою санкцій» (CAATSA), підписаний Дональдом Трампом в серпні 2017-го, вже «фактично служить стримуючим фактором».

Зауважимо, раніше у Держдепартаменті США заявили, що з 29 січня Вашингтон починає вводити санкції проти Росії в рамках закону Про протидію противникам Америки (CAATSA).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus