USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

США виділять Україні понад 3 мільярди допомоги: частина піде на Javelin

1 Вересня 2021 14:49
США нададуть Україні понад 3 млрд доларів після підписання меморандуму про взаєморозуміння.

Про це заявив представник Білого дому напередодні зустрічі президентів України Володимира Зеленського і США Джо Байдена, повідомляє УНН.

«З економічної точки зору, ми скористаємося цим візитом (Зеленського в Білий дім), щоб поглибити наше і без того міцне економічне партнерство. Наші країни фіналізують меморандум про взаєморозуміння щодо комерційної співпраці, а Експортно-імпортний банк (Ex-Im Bank) і Міністерство економіки України підпишуть меморандум про взаєморозуміння (документ вже підписали) з початковою сумою підтримки Ексімбанку обсягом 3 мільярдів доларів», – заявив представник Білого дому.

Також в адміністрації Байдена заявили, що на зустрічі будуть обговорювати способи, за допомогою яких США можуть продовжувати надавати Україні допомогу в області безпеки.

«Минулої п’ятниці ми надіслали до Конгресу повідомлення, у якому йшлося, що США збираються надати Україні новий пакет допомоги в області безпеки на суму 60 мільйонів доларів. Це буде включати в себе додаткові протитанкові системи Javelin й інші захисні летальні і нелетальної можливості», – заявили в адміністрації.

США також планують продовжувати допомогу Україні в боротьбі з COVID-19. Вашингтон вже надав допомогу країні на суму 55 мільйонів доларів і передав Києву майже 2,2 мільйона доз вакцини від коронавірусу, повідомили на брифінгу.

«Ми маємо намір продовжити надання допомоги Україні, включаючи підтримку в питанні зберігання холодового ланцюга та додаткову допомогу в зв’язку з COVID обсягом 12,8 мільйона доларів», – заявили в Білому домі.

Говорячи про гуманітарну допомогу українцям, які страждають від агресії Росії на сході країни, у Вашингтоні оголосили, що в цьому році уряд США надасть додатково 45 мільйонів доларів гуманітарної допомоги.

Зараз президент Володимир Зеленський перебуває з робочим візитом у Сполучених Штатах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
скептик Показати IP 1 Вересня 2021 14:57
куплять дзіболінів на мільйон. решту роздерибанять
Абдулла Талібанський Показати IP 1 Вересня 2021 14:59
Можу продати дешевше. Або поміняємо на братів Наємів - нам так не вистачає юристів і управлінців!
Що вони гонять Показати IP 1 Вересня 2021 16:41
Яке *економічне партнерство*? Які гроші пішли на економіку, медицину, освіту, науку? Пруть сюди свою зброю - воюйте далі, а ми гроші будемо косити....
помощники Показати IP 1 Вересня 2021 16:51
помогают в долг под процент и под закупку американских товаров - нашим внукам отдавать, что они там надерибанят
В. Показати IP 1 Вересня 2021 18:36
Результат поездки пока сдабенький
Азаза Показати IP 1 Вересня 2021 20:00
Дуже вигідні для України домовленості. Це якби ти прийшов в банк за кредитом, скажімо, в 100 000. І тобі його дали та ще й під немалі відсотки, але з умовою що на 50 000 ти купиш в банку списану неробочу оргтехніку. У - управлінці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus