USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У США почалася зустріч Зеленського і Байдена

1 Вересня 2021 23:04
У Білому домі розпочалася зустріч президентів України Володимира Зеленського та США Джозефа Байдена.

Про це ввечері в середу, 1 вересня, повідомила пресслужба Офісу президента України.

Зазначається, що перед переговорами глави держав зроблять короткі заяви для ЗМІ. Після цього відбудуться переговори у розширеному форматі, а також один на один.

«Починаємо важливі переговори з Джо Байденом. На порядку денному – безпека, у тому числі енергетична, оновлення стратегічного партнерства», – написав Зеленський на своїй сторінці у Twitter. Він також подякував американському лідеру за підтримку територіальної цілісності України і допомогу в протидії агресії РФ.



Сам Байден заявив, що у 30-річчя незалежності України партнерство між обома країнами стане ще сильнішим. Тому що Україна і США мають спільні цінності.
У рамках зустрічі, як передає Корреспондент.net, Володимир Зеленський зустрівся з представниками американського бізнесу та закликав інвестувати в Україну.

Так, Зеленський розповів американським бізнесменам про План трансформації України, спрямований на те, щоб залучити близько $300 млрд в українську економіку.

«Ми можемо робити ці перетворення самі, але це займе близько 20-25 років, тому нам потрібна хороша підтримка з боку великих компаній, і ми будемо раді їм», – зазначив він.

Глава держави наголосив, що Україна зараз робить реальні кроки для підтримки бізнесу і зазначив, що Україна зацікавлена ​​в інвестиціях для розвитку іригації.

Окремо Зеленський зупинився на інфраструктурних перетвореннях у країні і програмі Велике будівництво. Також він нагадав про прийнятий важливий закон про концесії, і що іноземні інвестори вже зайшли в порти – Херсон і Ольвію.

Крім того, президент нагадав про банківську реформу і готовність до приватизації ПриватБанку, реформу Укроборонпрому, енергетичні проекти і «зелений» курс.

Крім іншого, Зеленський розповів про закон про «інвестиційних нянь», коли інвестор, який вкладає в Україну від 20 млн євро, має спеціальну підтримку з боку українського уряду.

Як відомо, Зеленський перебуває з офіційним візитом у США, сьогодні у нього запланована зустріч з Байденом, яка повинна розпочатися о 21:00 за Києвом. Іноземна преса вже назвала цю зустріч «вкрай важливою».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus