USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Зустріч Зеленського з Байденом та виступ у Конгресі США. Головні тези

22 Грудня 2022 08:11
Президент України Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до Вашингтона. Це перший виїзд президента за межі України після початку повномасштабної війни 24 лютого. У рамках візиту український гарант зустрівся із президентом США та виступив перед Конгресом.

Як пише Главком, перемовини тривали декілька годин. Під час зустрічі лідери обговорили питання подальшого ходу бойових дій в Україні, можливостей щодо навчання українських військових, посилення санкцій та заходів експортного контролю щодо Росії та допомогу Києву у сфері економіки та енергетики.

Також в ході зустрічі Зеленський передав президенту Сполучених Штатів Америки Джозефу Байдену відзнаку «Хрест бойових заслуг» від українського капітана.

Разом з тим Байден запевнив Зеленського, що Вашингтон і його союзники продовжуватимуть допомагати Україні у війні з РФ, задовольняючи фінансові, гуманітарні й військові потреби.
Президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням до обох палат Конгресу Сполучених Штатів.

Зеленського привітали гучними та тривалими оплесками коли він зайшов до зали Конгресу.

Зеленський закликав членів Конгресу США посилити санкції проти Росії та «притягнути терористів до відповідальності за агресію». Про це він сказав у своєму виступі у залі Конгресу.

Президент України Зеленський переконаний, що Україна перемогла Росію у боротьбі за розуми світу. Також російська тиранія втратила контроль над українцями. Наступна перемога – на полі бою.

«Всупереч усім перешкодам і сценаріям приреченості, Україна не впала. Україна жива і здорова», – сказав Зеленський. Окупанти мають значну перевагу в артилерії та іншому озброєні, вони скидають на міста все що можна, проте наші воїни стійкі.

Також під час виступу український лідер заявив, що у наступному 2023 році буде переломний момент у війні з російськими агресорами.

Битва не може бути заморожена, адже весь світ занадто залежний один від одного, щоб почувати себе у безпеці. Зеленський не сумнівається у тому, що хоробрість українців та рішучість американців забезпечать свободу людей, які відстоюють свої цінності.

Зеленський наголосив на важливості постачення зброї та боєприпасів, оскільки наївно очікувати від Росії кроки до миру.

Він зауважив, що президент США Джо Байден підтримав його мирний план з 10 пунктів і додав, що кожен член Конгресу може допомогти в реалізації цього плану.

Український лідер Зеленський запевнив Конгрес, що Україна не здасться. За його словами, Україна тримає свою лінію оборони і ніколи не здасться. А битва при Бахмуті визначить, як будуть розвиватися події. Якщо Patriot припинять російські атаки, то це захистить свободу, коли Росія не може досягнути українських міст. Він нагадав про те, що в цій геноцидній війні Росія знайшла союзника – Іран. «Один терорист знайшов іншого терориста. Тому це питання часу, коли вони завдадуть удару по союзниках. Ми маємо їх зупинити зараз», – наголосив Зеленський.

Тому він закликав Конгрес прискорити перемогу України. «Це доведе агресору, що не можна ламати міжнародні кордони та чинити звірства». Зеленський запевнив, що не просить американців воювати на українській землі. Українські військові зможуть оперувати американськими танками та літаками.

Також Зеленський, як і обіцяв на фронті, подарував Конгресу США прапор від захисників Бахмута, а натомість спікерка палати представників Ненсі Пелосі подарувала президенту України прапор США, який був вивішений над Капітолієм на честь його візиту до Вашингтону. Цікаво, що український лідер отримав американський прапор у спеціальному дерев’яному ящику-трикутнику.
США вирішили надати України систему протиракетного і протиповітряного захисту Patriot. Раніше Вашингтон відмовляв в переданні цієї надсучасної системи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus