USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

США виходять зі всесвітнього договору про міграцію

3 Грудня 2017 12:10
США оголосили, що президент Дональд Трамп вирішив вивести країну з учасників Всесвітнього пакту про міграцію ООН, заявляючи, що він порушує суверенітет США.

Як заявили в Державному департаменті США 2 грудня, цей договір «містить численні положення, що несумісні з політикою США щодо мігрантів і біженців і принципами адміністрації Трампа стосовно міграції». Через це, мовиться в повідомленні, «Дональд Трамп вирішив, що США завершать свою участь у процесі пакту», пише Радіо Свобода.

Посол США в ООН Ніккі Гейлі, яка оголосила цю заяву в Організації Об’єднаних Націй, заявила при цьому: «Америка пишається своєю іммігрантською спадщиною і давнім моральним лідерством у наданні підтримки мігрантам і біженцям у всьому світі. Але наші рішення про політику щодо імміграцію мають завжди ухвалювати американці і тільки самі американці. Ми самі вирішимо, як найкраще контролювати наші кордони і кому буде дозволено в’їхати до нашої країни».

Заява пролунала напередодні триденної конференції з приводу цього пакту, що має відкритися 3 грудня в Мексиці. На ній мають обговорити рекомендації для завершення процесу укладення пакту.

Наразі в пакті беруть участь 193 держави-члени ООН, які 2016 року на сесії Генеральної асамблеї ООН ухвалили Нью-Йоркську декларацію про біженців і мігрантів. Цим не обов’язковим до виконання документом держави-учасниці взяли на себе зобов’язання розробити новий підхід до міграції і ставлення до біженців і 2018 року ухвалити ухвалити остаточний всесвітній пакт про міграцію.

У серпні США вийшли з Паризької кліматичної угоди. Процесу виходу триватиме не менше трьох років. Американці відреагували на рішення президента масовими акціями протесту. Угода була ухвалена 2015 року і набула чинності 2016-го. Представники 195 країн домовилися скорочувати обсяги викидів шкідливих газів в атмосферу, аби стримати підвищення температури повітря на планеті до кінця цього століття в межах двох градусів за Цельсієм від рівня доіндустріальної епохи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus