USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Старість в радість» – девіз волинянина із синдромом волонтерства

5 Грудня 2015 16:04
5 грудня в світі відзначають Міжнародний день волонтерів. Ще декілька років тому українці, які з величезною гордістю носили це звання, навіть не уявляли, як зміниться їхнє життя із появою такого загальнопоширеного явища. Сьогодні люди доброї волі (власне так і перекладається термін «волонтерство») відносно впливу на те, що відбувається в суспільстві, затьмарили собою артистів, спортсменів, письменників, політиків, церковних діячів. Але найголовніше, вони пробудили в співгромадян їхні найкращі риси, давши поштовх до оформлення політичної нації.

З народних глибин відразу на стежку історії вийшла критична маса справжньої еліти. Тих, хто всі ці роки, будучи в тіні, насправді був честю і совістю країни, не даючи їй втратити свою ідентичність і незалежність. Час пасіонаріїв, народжених революцією і війною, як правило, не буває довговічним, але саме вони, як показує практика, вершать глибинні зміни в свідомості мас.

На сьогодні переважно на волонтерах тримається армія, переселенці, військові госпіталі, всі стражденні і знедолені, яких неповоротка, корупційна державна машина не здатна забезпечити навіть найнеобхіднішим. Жарт про те, що якщо кинути в соціальних мережах клич зібрати атомну бомбу, то через дві години вам принесуть відразу кілька штук, плюс як бонус печиво і чай, цілком відображає нинішній дух українських реалій.

Про одного із таких волонтерів розповідає Інформаційне агентство Волинські Новини. Це - герой Юрій Григорович Довгий. Це людина, яка любить завжди залишатись непомітною, не розголошувати про свої справи та вчинені благодійства. Проте суспільство повиннезнати своїх героїв.

Перші кроки волонтерства Юрій розпочав чотири роки тому, коли на одному із форумів випадково побачив оголошення про необхідну допомогу дитині, якій ледве виповнився рік, на лікування за кордоном. Юрій розповідає, що його серце відразу защеміло, адже таке маленьке дитятко, а вже зазнало тяжкого випробування в житті. З того моменту він для себе чітко вирішив, що всі його зусилля та справи будуть скеровані винятково на допомогу людям, яким це потрібно.

Пан Юрій не став засновувати гучні громадські організації, благодійні фонди, публічно висловлювати свою громадянську позицію задля піару, як нині роблять багато політиків. Він просто творив добро і не чекав щось натомість. Але, віддаючи частинку свого серця, від цього він ставав безмежно щасливим.

Юрій Григорович розповідає, що пережиті відчуття та отримані емоції, внаслідок здійсненої допомоги, ні з чим не може порівняти. Для нього справжнім щастям є побачити блиск радості в очах сироти, вдови, батька чи матері, які втратили свого воїна, сина, дитину.

У пана Юрія завжди було велике бажання змінити наше суспільство на краще, мати можливість впливати на обставини в нашій країні, адже рівень забезпечення малозахищених верств населення залишається критичним. Він вирішив, що скільки вистачить йому сил, він буде працювати на благо людей та своєї держави.

Нещодавно Юрій розпочав новий вид діяльності для себе. Він став відвідувати будинки для людей поважного віку, спілкуватись з такими людьми, приділяти їм увагу та час. Головним принципом пана Юрія є «старість в радість», який чітко направляє нас на думку про те, що кожного із нас чекає старість і ми повинні розуміти, що люди старшого віку - це надзвичайно вразлива верства населення, і їм надзвичайно у великій кількості потрібна увага, тиха розмова, турбота, доброта і ласка.

«Віддай людині крихітку себе, за це душа наповнюється світлом…» (Л.Костенко). На превеликий жаль безліч людей живуть у шаленому ритмі та просто не в змозі озирнутися навколо. Долаючи власні проблеми та негаразди, вони не помічають, як страждають ті, хто приносить в цей складний світ масу позитиву та задоволення. Головною ідеєю написання цієї статті є заклик людей до доброчинства та благодійності, себто волонтерства. Яскравим втіленням справжнього патріота своєї держави та прояву свідомої громадянської позиції є Юрій Довгий. На жаль, таких людей на сьогодні дуже мало, проте ми щиро віримо у те, що все зміниться на краще і саме ця публікація надихне чиєсь серце на творення добра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Іван Петрович Показати IP 19 Травня 2016 09:23
Чоловік дійсно позитивний, щиро дякую, допомогав і допомагає простим..... І саме головне не піариться і в депутати не преться.... Скільком сімям поранених воїнів допоміг..... Хай Бог йому й на далі допомагає......
Діяч Показати IP 19 Травня 2016 11:05
Особисто для мене ця стаття є підтвердженням того, що в нашій державі все ж таки є небайдужі і чуйні люди, які залишаються непомітними у твориві своїх добрих справ, не прагнуть піару та великої слави. Так склалось життя, що змушений був звернутись за допомогою до цього чоловіка та отримав її. Людина надзвичайно чуйна та добра, проста у спілкуванні. Щиро бажаю, щоб його благочинна праця продовжувалась і проростала у серцях людей живими паростками вдячності.
вдячна лучанка Показати IP 19 Травня 2016 11:09
Мала щастя особисто переконатись в написаному ще в 2014 році, не вірила що є ще такі люди. Безкорсисна матеріальна допомога підкріплена людським співпереживаанням та бажанням залишити це без розголосу й піару на сьогодні дійсно велика рідкість. Я та моя родина і досі невимовно вдячні Юрію Григоровичу!!!
Воїн Показати IP 19 Травня 2016 11:26
Усім Доброго Здоров'я! Безмежно вдячний Юрію Григоровичу за допомогу. Не соромлюсь дякувати, та буду дякувати все життя, адже бронежелет, який придбав для мене Пан Довгий, не раз спас мені життя... Побільше таких людей... і тоді більше врятується бійців на Сході.
Петро Показати IP 21 Травня 2016 13:34
Толковий дядько.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus