USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волонтер допомагає родинам бійців тим, чого позбавила їх держава

3 Травня 2016 16:39
Українське суспільство повинне змінюватись і воно вже змінюється. Зміни ці можуть на перший погляд видаватися навіть в певній мірі суперечливими, але вони необхідні. Справа в тому, що багато людей перебувають в стані стресу, відчаю та тотальної безнадійності, який може перерости у депресію. Тому ми потребуємо позитивних емоцій, в основі яких віра, надія та любов до ближнього, а не марнотратство та зажерливість. Адже на сході нашої країни наші співвітчизники ризикують своїм життям чи навіть віддають його задля того, щоб війна не прийшла до нас.

Разом із відновленням традицій благодійності, як невід’ємна її складова, в Україні активно розвивається волонтерський рух. Це - доброчинна діяльність, що здійснюється фізичними особами на засадах неприбутковості, без заробітної плати, без просування по службі, заради добробуту та процвітання спільнот і суспільства в цілому. Волонтерська діяльність - індивідуальна чи колективна - це спосіб підтримки, піклування, надання допомоги членам громади; взаємодії між людьми для спільного вироблення нових шляхів вирішення проблем, які виникають. Приємно констатувати, що бажання долучитися до допомоги не оминуло Юрія Григоровича Довгого, члена Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». Це особистість, яка більше половини свого життя прожила у Росії, а зараз допомагає простим

українцям, які потребують підтримки і через конфлікт на сході країни, і в повсякденному житті.

Юрій Довгий допомагає інвалідам, хворим, безпритульним, малозабезпеченим, багатодітним сім’ям, дітям, які опинилися без батьківського піклування та іншим соціально-вразливим категоріям громадян уже протягом кількох років поспіль. Однак останній рік, не виключаючи вищезазначених видів діяльності, Юрій Довгий провів під егідою ідей допомоги сім’ям, які постраждали від наслідків подій на сході України.

Він не залишився байдужим до проблем армії, в лавах якої впродовж останніх років стало значно більше наших земляків: хтось пішов мобілізованим в зону проведення АТО, хтось увійшов до прикордонних загонів, хтось – волонтером. Їх довелося, у буквальному сенсі, одягати і годувати.

Юрій Довгий став волонтером. Про потреби наших захисників він дізнається із засобів масової інформації та соціальних мереж в Інтернеті, або ж просто від знайомих та звичайних перехожих людей. Головним життєвим кредом Юрія Григоровича є самоорганізація та взаємодія. Навколо себе пану Юрію вдалось зібрати багато однодумців – небайдужих волинян. Основною мотивацією волонтера є мир та любов. Він благодійник без піару. Кожен, хто знає його та звертається до нього за допомогою, жодного разу не лишився без допомоги та підтримки. Як вміє, як може, але допоможе. Зокрема, він з однодумцями із громадської організації «Правовий форум «Універсал» організував правову допомогу воїнам АТО, які не отримують обіцяного від держави.

Юрій Григорович став організатором численних акцій зі збору найнеобхідніших речей для бійців АТО, прикордонників. Саме завдяки йому організували цільові яскраві ярмарки під час міських святкувань: на День захисту дітей, День Конституції, День молоді, День незалежності України, День міста… Це були не просто скриньки для збору коштів «у потрібний час у потрібних місцях». Пану Юрію вдалося зробити їх дійсно святковими й оригінальними: були тут і продаж кондитерських виробів власного приготування та сувенірів, і одягу з державною символікою, і можливість влаштувати фотосесії біля креативних патріотичних стендів, і робота аніматорів з дітьми, які тут же могли намалювати малюнок для солдата, і конкурси вишиванок із призами, і молодіжні флеш-моби, і багато-багато чого іншого.

Кожного дня на електронну скриньку, мобільний телефон пана Юрія надходять численні подяки та прості слова людської вдячності. Адже жодного разу волонтер не відвернувся від людського болю, завжди підтримував, допомагав тим, хто до нього звертався.

Завітавши в гості до пана Юрія, ми звернули увагу, що у нього багато дитячих малюнків, які він купував на благодійних аукціонах.

Варто зауважити, що пан Юрій постійно підтримує сім’ї, які зазнали важкої втрати свого батька чи то сина, який героїчно загинув, захищаючи свою Батьківщину. Кожного місяця він перераховує певні суми таким сім’ям для їхньої підтримки та полегшення понесеної невимовної втрати. Він скромний та не амбітний, йому не потрібно слів вдячності, йому не потрібно похвали, його кредо – добрі вчинки не для афіші.

Мабуть, недарма так судилося Україні – пройти через біль, страждання, розбрат, кров і жахи війни, щоби відчути: якщо є серед нас такі люди – добровольці (а саме так українською перекладається слово «волонтер»), то увесь український народ неможливо зламати. Такий народ переможе. Саме таку громадянську позицію зайняв Юрій Довгий, який є справжнім втіленням духу любові та миру.

На запитання з приводу конфлікту на сході пан Юрій відповів: «Війна на Донбасі – це велика помилка двох народів, які все одно вважаю братніми. Це рана, яка не заживатиме десятиліттями!»

Війна – це наше спільне лихо, яке слід подолати разом, об’єднавши усі свої сили. Яскравим прикладом цього є вчинки героя нашої статті – Юрія Довгого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Костя Показати IP 23 Травня 2016 10:16
на сьогодні не багато людей з відкритим серйем і доброю душею.......дякуємо, що Ви завше поруч і готові прийти на допомогу....
Галина Іванівна Показати IP 23 Травня 2016 11:56
Дуже вдячна цій людині за надану допомогу. Мій син пішов добровольцем в АТО, проте ми не мали змоги забезпечити його амуніцією. Юрій Петрович одразу відгукнувся і не залишився байдужим. Його добродійний вчинок не раз спасав життя моїй дитині. Держава має пишатися такими людьми!!!
Надія Показати IP 23 Травня 2016 16:35
мені пощастило особисто познайомитись із Юрієм Петровичем. Я вдячна йому за допомогу, яку він надав моїй родині. Це дуже приємна і чуйна людина!!!!
Боєць АТО Показати IP 23 Травня 2016 17:20
Неможливо передати словами всю ту вдячність, яку ми відчуваємо, коли на позиції приїздять волонтери з різноманітною допомогою для нас!! Таким є Юрій Довгий. Це Людина з великої літери, яка всю душу вкладає у допомогу нам, бійцям. Він один з тих людей, який зміг серцем відчути, як нам нині непросто. Найщиріші слова вдячності Юрію, оскільки він збирав для нас гуманітарну допомогу, безпосередньо особисто її привозив на позиції на Сході!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus