USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Генштаб пропонує надавати статус учасника бойових дій автоматично

8 Червня 2015 18:30
Представники Генерального штабу України заявили, що статус учасника бойових дій потрібно надавати безпосередньо під час виконання завдань у зоні проведення АТО, а не після повернення військового.

Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України.

Так, у Генштабі сформулювали низку принципових пропозицій стосовно матеріального та соціального забезпечення військовослужбовців, які виконують завдання в зоні АТО.

Першою чергою, це стосується дотримання принципів соціальної справедливості.

Так, статус учасника бойових дій потрібно надавати безпосередньо під час виконання завдань у зоні АТО, а не після повернення. Несправедливим є такий стан справ, коли чиновник повертається із зони АТО, провівши там кілька днів, і отримує статус УБД, а більшість бійців перебувають по кілька місяців на передовій і статус УБД отримують лише після повернення із зони АТО.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЬ ПРОСИТЬ В МІНОБОРОНИ СПРОСТИТИ ПРОЦЕДУРУ ОТРИМАННЯ СТАТУСУ УЧАСНИКА АТО

Сьогодні є очевидною необхідність ревізії списків учасників бойових дій. Є велика різниця, яка викликає справедливе обурення військовослужбовців, які протягом тривалого часу виконують завдання в зоні АТО на передовій. Бути в тилових районах зони АТО чи на передовій то принципова різниця.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОЛИШНІЙ ПРОКУРОР ВОЛИНІ ОТРИМАВ СТАТУС УЧАСНИКА БОЙОВИХ ДІЙ

Статус УБД мають отримувати лише безпосередні учасники бойових дій.

Генеральний штаб ініціює пропозицію, що поранені в зоні АТО військовослужбовці мають автоматично отримувати статус УБД, як такі, що кров’ю підтвердили свою діяльність в антитерористичній операції.

Принципове питання, яке потребує негайного вирішення, це виплата компенсацій за недоотримане військове майно. Грошова компенсація зніме соціальну напругу, відновить справедливість і забезпечить рівні можливості для усіх учасників АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Червня 2015 07:43
Радистка-Кэт (Юстас - Алексу) передает шифровку в центр: "Оценка сил ВС РФ на территории Украины от МО Украины - 899 тысяч в/сл, 7970 танков, 6532 ББМ, 7153 арт. систем, 4389 РЗСО, 412 ТРК, 6315 БТГР и 6443 РТГР"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus