USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Студенти «відкривали» минуле та сучасність Луцька. ФОТО

3 Жовтня 2013 17:22
У турнірі з гри «Брейн-ринг» на тему «Луцьк. Приємне відкриття! Історія та сучасність» за Кубок міського голови змагалися студенти луцьких вишів.

Захід, приурочений до відзначення Міжнародного дня туризму у Луцьку, відбувся 3 жовтня у Палаці культури.

Гра спрямована на популяризацію бренду Луцька серед студентської молоді, виховання любові і поваги до міста, заохочення до вивчення його багатогранної і різноманітної культурної та історичної спадщини, поглиблення й розширення знань з історії та сучасності Луцька.
У турнірі взяли участь студенти десяти навчальних закладів Луцька. Такий кубок розігрували у місті вперше.








«Про турнір ми дізналися тиждень тому і одразу вирішили взяти в ньому участь, щоб показати свої знання та дізнатися щось нове. Раніше я брала участь у круглих столах та дебатах, у брейн-ринзі змагатимусь вперше. На мою думку, мета цього заходу – дізнатися, чи молодь звертає увагу на історію міста. Нас попросили підготуватися щодо історії та сучасності Луцька. Які саме питання нам задаватимуть, ми навіть приблизно не знаємо», - розповіла капітан команди Волинського технікуму Національного університету харчових технологій Яна Янчук.



У ролі апеляційних суддів під час турніру виступили заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев та знані дослідники історії міста Петро Троневич і Вальдемар Пясецький.

Командам ставили питання щодо історії міста та постатей, пов’язаних з ним. Окремі питання виявилися доволі складними для учасників турніру. Так, вони не змогли відповісти, що один із засновників компанії Warner Brothers належав до поширеної колись у Луцьку нації караїмів.













У перервах між інтелектуальними поєдинками представники вишів презентували свої навчальні заклади на сцені номерами художньої самодіяльності.







Учасники турніру отримали у подарунок новинки краєзнавчої літератури про Луцьк та Волинь – книги Вальдемара Пясецького «Пройдімось древнім Луцьком», Петра Троневича «Великий князь Дмитрій-Любарт і його сучасники» та Юзефа Крашевського «Спогади з Полісся, Волині і Литви».


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
туристка Показати IP 3 Жовтня 2013 21:03
А чому шановний автор публікації не назвав переможця брейн-рингу - креативну та розумну команду з Луцького інституту розвитку людини Університету Україна. ЛІРоЛ - так тримати!!!
турист Показати IP 7 Жовтня 2013 13:13
ЛІРОЛ-це все х**, а ВТ НУХТ-Супер

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus