USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Створення на Волині асоціації здавачів молока є недоцільним, - посадовці

11 Вересня 2009 09:15


Проблему встановлення для селян нормальних закупівельних цін на молоко слід вирішувати за допомогою вже існуючих громадських асоціацій аграрного спрямування, – вважають посадовці Волинської облдержадміністрації. Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, інвестування села та земельних відносин, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
На думку начальника головного управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Анатолія Аршуліка, не варто створювати окремі, профільні асоціації аграріїв, починаючи від молокоздавачів. Можновладець відзначив, що на Волині вже діє Рада сільськогосподарських підприємств, Асоціація фермерів та приватних землевласників і Асоціація сільськогосподарських товаровиробників. Саме їх структуру варто поглиблювати, – каже пан Аршулік.
 
За словами начальника інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції ОДА Світлани Соколовської, ініціатива щодо створення громадських організацій мають виходити знизу. Окрему асоціацію здавачів молока створювати недоцільно. Проте потрібно, щоб у селах були уповноважені люди, які би від імені громади укладали договори з молокопереробними підприємствами.  Щодо аукціонів, то їх доцільніше проводити щодо закупівлі худоби. «У Рівненській області аукціони по молоку не виправдали себе», – констатує пані Соколовська.
 
Голова профільної комісії Валерій Діброва вважає, що пропозиція на ринку заготівлі молока від населення зменшується, а попит на молочну продукцію залишається. У результаті страждає кінцевий споживач молокопродуктів, а «селян обдирають». Пан Діброва, на відміну від посадовці облдержадміністрації – не проти створення окремої асоціації здавачів молока.
 
Зрештою, ідею створення нової асоціації депутатська комісії не підтримала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 11 Вересня 2009 09:49
Що, наші депутати Закони України підзабули??? Чи може хочуть Конституцію під себе переписати??? Люди мають право створювати громадські організації та обєднання однодумців і ніякі високи чиновники цього заборонити не зможуть, як би вони того не хотіли!
ЗАКОН Показати IP 11 Вересня 2009 10:20
ЛЮДИ МАЮТЬ ПРАВО СТВОРЮВАТИ ГРОМАДСЬКІ ОБЬЕДНАННЯ ОДНОДУМЦІВ,ЗГОДИ ЧІНОВНИКІВ НА ЦЕ НЕПОТРІБНО, ІНША РІЧ,ЩО ПОСАДОВЦІ ВЖЕ НЕЗМОЖУТЬ ТАК ВІДВЕРТО ЛОБІЮВАТИ ІНТЕРЕСИ МОЛОЧНИХ ПІДПРИЄМСТВ ТА ОББИРАТИ СДАВАЧІВ МОЛОКА
Анонім Показати IP 11 Вересня 2009 14:16
Зразу слюні пустили. Бо ж там бізнес Аршуліка і Заремби похитнеться на Комо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus