USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Субсидії на Волині отримуватимуть вдесятеро більше родин

6 Квітня 2015 11:30
Кількість отримувачів житлових субсидій в області може збільшитися майже вдесятеро, - вважають в департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови ОДА 6 квітня.

Як повідомила директор департаменту соціального захисту населення Оксана Гобод, для того, щоб кожен міг приблизно розрахувати субсидію, розміщено «калькулятор субсидій» на веб-сайті ОДА, а відповідно до змін до законодавства, відтепер органи соціального захисту отримуватимуть від населення лише заяву та декларацію, решту інформації вони отримуватимуть без контакту з одержувачами субсидій. Наразі потрібно виконати завдання із доставки до споживачів бланків заяв та декларацій та пояснення того, як їх заповнювати.

В типографії «Волиньполіграф» вже видрукували 218 тисяч примірників комплектів (436 бланків заяв) – таким чином, повністю будуть забезпечені бланками Луцьк та Нововолинськ, а також чимало районів області. Втім, бланки досі лежать в типографії, хоча віце-прем’єр-міністр довів Міністерству інфраструктури разом з «Укрпоштою» завдання з безплатного рознесення бланків.

Своєю чергою, виконувач обов’язків директора Волинської дирекції Укрпошти Олег Гавришків зауважив, що під час нещодавньої наради з прем’єр-міністром не чув про жодну область, де «Укрпошта» розносила б бланки безплатно, потрібно, мовляв, вирішити це питання із підприємствами, що надають комунпослуги.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що надання субсидій за спрощеною схемою на Волині може бути «зірване» через відсутність ресурсу, який дозволив би роздати людям бланки.

«Є два варіанти – або копати окопи на сході, або рознести бланки субсидій. Який вибираєте? Законний – рознести бланки та виконати розпорядження віце-прем’єр-міністра. Покладаю на Вас персональну відповідальність за рознесення бланків», - наголосив Володимир Гунчик, звертаючись до очільника «Укрпошти» на Волині.

Він пообіцяв написати відповідне письмове звернення.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ОТРИМАТИ ЖИТЛОВІ СУБСИДІЇ ЗА НОВОЮ СХЕМОЮ

Зі слів Оксани Гобод, наразі в області є 23 тисячі одержувачі субсидій, а після 1 травня очікують, що їхня кількість збільшиться до понад 200 тисяч. Володимир Гунчик зауважив, що держава запланувала 24 мільярди гривень на субсидій для населення, а головним завданням місцевої влади є сприяння тому, щоб вони дійшли до родин, які цього потребують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анатоль_ Показати IP 6 Квітня 2015 11:41
Справжні свідомі патріоти України повинні публічно відмовитися від ганебних субсидій заради стратегічних державних інтересів!
маразм до Анатоль_ Показати IP 6 Квітня 2015 12:45
Це ви про мільйонерів, які тими субсидіями будуть користатись????
Анатоль_. до маразм Показати IP 6 Квітня 2015 12:53
Я про простих людей- справжніх патріотів, які готові відмовитися від субсидій, щоб було фінансово легше рідній неньці Україні у тяжкі часи війни!
Бичара до Анатоль_. Показати IP 6 Квітня 2015 17:14
Пан Анатоль - справжній патріот Самостійної Української Соборної Держави! Слава! Слава!! Слава!!!
шок до Анатоль_. Показати IP 6 Квітня 2015 21:01
Ви, що з глузду з`іхали? Як відмовитись? Потрібно спочатку людям дати нормальні пенсіі та зарплати. А то підвищують тарифи і багаті користуються субсидіями бо не показують доходів, а бідний ще платить. Принципово всі заповнюйте і подавайте на субсидіі навіть якщо вона становитиме 10гривень. Не даруйте нам нічого не дарують, тільки обдирають.
Oxxoxo до маразм Показати IP 6 Квітня 2015 13:19
тих що на майдані гоп-гоп
Джулія Показати IP 6 Квітня 2015 17:43
Ще я тільки за доставку бланку субсидій (які не призначать) не платила.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus