USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинських чиновників звільнятимуть за додаткові довідки на оформлення субсидії

20 Квітня 2015 12:27
На Волині вже розіслали 380 тисяч примірників бланків заяв та декларацій для отримання субсидій. А місцевим чиновникам пригрозили звільненням за те, що вони вимагатимуть додаткових документів.

Про це стало відомо під час оперативної наради голови облдержадміністрації сьогодні, 20 квітня.

Нагадаємо, з травня вступає в дію спрощений порядок оформлення субсидій для населення. Для оформлення в органи соцзахисту українці мають подати всього два документи: заяву та декларацію.

Заступник голови ОДА Світлана Мишковець наголосила, щоб чиновники якомога більше сприяли волинянам заповнювати документи і надавали вичерпні консультації. Адже попри те, що документи на отримання субсидії можна надсилати поштою, в багатьох сім’ях є обставини, які потребують роз’яснення. Тож працівники органів соцзахисту повинні допомагати заповнювати бланки заяв та декларацій. В області розіслали вже 380 тисяч примірників пакетів документів.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ РОЗ’ЯСНЮВАТИМУТЬ, ЯК ОФОРМИТИ СУБСИДІЇ

Вона наголосила, що в деклараціях дані про заробітну плату потрібно подавати без податку на доходи фізичних осіб. Щоправда, цей момент поки що не пропрацьований з податковою, бо в ДФС бачать загальний дохід з усіма зборами, який, як відомо, вищий від «чистого доходу». Відтак, в ДФС цей аспект пообіцяли вивчити, щоб не виникало непорозумінь.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ПРАВИЛЬНО ЗАПОВНИТИ ДОКУМЕНТИ НА ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЇ. ЗРАЗОК

Крім того, Світлана Мишковець попередила чиновників, аби ті не вимагали жодних додаткових документів і не ганяли людей за різними довідками.А голова ОДА Володимир Гунчик, своєю чергою, пригрозив звільненням таким працівникам.

«Прем’єр-міністр попередив: якщо будуть факти, що наші люди бігають за довідками, які вимагають чиновники різних рівнів, то зразу ж, панове чиновники, пишіть заяви на стіл і залишайте посади», - попередив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
222 Показати IP 20 Квітня 2015 14:34
Ну-ну, а у Луцькому районі посилають навіть за довідками про розмір пенсії тощо... То як вони будуть звільнені?
Ольга Показати IP 20 Квітня 2015 15:04
Я сьогодні задзвонила на район ДПЗ у відділ субсидій мені давала довідку на мої запитання Наталія Анатоліївна.Щиро, дохідливо з душею.Все розказала все , як стало тепло на душі ітому я її запитала як звати,бо не можна залишати поза увагою гарне ставлення до себе навіть по телефону,бо це зараз рідкість. Щиро ще раз дякую Наталіє Анатоліївно,гарного вам життя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus