USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Суд над бійцем Силюком: свідок звинувачення заплутався у показах

11 Грудня 2015 17:23
Переливанням із пустого у порожнє виявився черговий раунд суду над бійцем 51-ї ОМБР Максимом Силюком. П

ід час цього засідання відбувся допит свідка звинувачення – командира 4-ої зенітно-ракетної батареї колишньої 51-ої бригади Руслана Кордонця. Саме ним був зафіксований факт так би мовити самовільного залишення Максимом місця несення служби. Інший свідок, який теж у свій час командував цим підрозділом Чембулаткін на суд не з’явився та у відеоселекторному режимі показів не надав. Про це інформує БУГ.

Як зазначив адвокат Максима Силюка Василь Нагорний, військова прокуратура просто затягує справу. Цього разу присутній свідок обвинувачення, плутаючись у показах, намагався роз’яснити суду точний час полишення місця військової служби бійцем та заходи, які проводилися військовою частиною для встановлення його місця перебування.

Відеоконференція з судом Донецької області відбулась, однак свідки, викликані обвинуваченням, не з’явилися.

Один зі свідків, Руслан Кордонець, прибув у Володимир-Волинський, пояснюючи це тим, що мав змогу, оскільки у відпустці.

“Відчувалось, що офіцера гарно підготували прокурори, бо він чітко пам’ятає події 7 вересня 2014 року… але навіть з «професійною» підготовкою справа заплуталась ще більше, бо покази не відповідають обвинуваченню”, – прокоментував ситуацію адвокат.

Наснага до боротьби із весни 2015-го року вичерпалася не у адвоката, а у підсудного. Тому Максим сьогодні, як коментує Василь Нагорний, був згодний і на умовний термін.

“Маючи посттравмат (а це навіть встановила «незаангажована» ВЛК у Луцькому госпіталі та рекомендувала трошки полікуватись в психлікарні), психологічний стан Максима від засідання до засідання погіршується, я вже не кажу про маму, яка виплакала всі сльози”, – коментує правозахисник ситуацію, що склалася.

Виправдати бійця реально, але тягнучи справу ще до кінця весни – літа 2016-го року. Одначе, боєць бажає завершення судилища та початку нормального людського життя. Тому, наступне засідання, яке відбудеться 25-го грудня 2015-го року, з великим відсотком ймовірності, може стати завершальним. І все одно, на користь бійця – стверджує пан Нагорний.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus