USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Кримінальне провадження щодо бійця Максима Силюка закрили

29 Лютого 2016 15:41
Кримінальне провадження у справі волинського бійця Максима Силюка закрили. Про це повідомив правозахисник Василь Нагорний.

"Сьогодні… Володимир… Суд… Максим Силюк (16 чи 17 засідання не пам’ятаю). Кримінальне провадження закрили по 48 КК, за зміною обстановки. Клопотання подавав Максим, від свого імені, в мене «рука не піднялась». Ще рік назад це кримінальне провадження було закрито, але прокуратура з процесуальних міркувань (було дві частини ст.407 КК) подала апеляцію. Треба було рік витрачати державні кошти військовій прокуратурі, щоб дійти до очевидного, зняти частину обвинувачень та закрити справу. Максим так і не зміг видавити з себе слова «щиро розкаююсь», які так хотів почути військовий прокурор, бо каятись не має в чому і це робити потрібно точно не йому… Він ще досі не вірить, що все завершилось і можна спокійно жити", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про судилище над бійцем, коли прокуратура півроку шукає винних. Так, боєць колишньої 51-ої ОМБ пройшов судове засідання у Володимирі-Волинському, під час якого з нього зняли кримінальне обвинувачення через залишення військової частини. Втім, військова прокуратура домоглася апеляції й повторного суду. Під час минулих судових засідань свідок звинувачення заплутався у показах та з’явився новий прокурор – Олег Балакунець.

На суд, що відбувся 28 січня, Олександр Жакун – комбриг 14-ої ОМБР у Червоноармійський суд Донецької області для дачі свідчень не з’явився.

Зі слів Нагорного, у березні очікуються дуже важкі справи щодо бійців 51ОМБр: колишні полонені, поранені тощо. "Ці хлопці пройшли 9 кіл пекла на сході і вину свою не визнають, на закриття справ не йдуть, хочуть чистих виправдувальних! Сподіваюсь на розуміння від друзів, яких я вже дістав та на підтримку громадськості", - додає адвокат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus