USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суд заарештував активи Жеваго на 46 млрд грн

7 Березня 2023 15:59
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб домігся арешту активів власника АТ «Банк «Фінанси та кредит» Костянтина Жеваго у межах забезпечення позову про відшкодування збитків банку та його кредиторів на суму майже 46 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

«Відповідне рішення ухвалив Господарський суд Києва за заявою Фонду про забезпечення позову. Ухвалюючи це рішення, суд врахував надані Фондом підтвердження того, що відповідач протягом тривалого часу намагався у різні способи приховувати факт володіння належним йому майном, за рахунок якого у майбутньому може бути задоволено позовні вимоги Фонду до Костянтина Жеваго», – йдеться в повідомленні.

У результаті суд наклав арешт на такі активи: частину корпоративних прав у розмірі 50,3% від статутного капіталу ПрАТ «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат», частину корпоративних прав у розмірі 50,3% від статутного капіталу ТОВ «Єристівський гірничо-збагачувальний комбінат» та частину корпоративних прав у розмірі 50,3% від статутного капіталу ТОВ «Біланівський гірничо-збагачувальний комбінат». Ці активи опосередковано належать Костянтину Жеваго через FERREXPO AG.

Крім того, суд заборонив іншим пов’язаним з ним компаніям відчужувати вказані активи.

«Це рішення – черговий крок із захисту інтересів кредиторів банку «Фінанси та кредит». Зараз позов Фонду до власника банку перебуває у першій інстанції в українській юрисдикції, і вкрай важливо, щоб за час розгляду цієї справи активи були збережені у повному обсязі і згодом могли бути спрямовані на відшкодування збитків, завданих кредиторам банку. Велике значення мало те, що Високий Суд Англії та Уельсу під час розгляду справи за позовом Фонду проти власника банку дійшов висновку, що є достатньо підстав для всесвітнього арешту активів Жеваго», – наголосив заступник директора-розпорядника Фонду Віктор Новіков.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2022 року за запитом ДБР французькі правоохоронці затримали Жеваго в Куршевелі. Згодом суд у місті Шамбері вирішив звільнити його під заставу в мільйон євро до слухання справи про екстрадицію в Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 7 Березня 2023 17:23
вартість активів завжди дорівнює 0, якщо на них відсутній попит.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus