USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Суд заарештував рахунки компанії «Укргаз» і ще трьох трейдерів газу

9 Березня 2017 13:10
Печерський районний суд Києва в рамках проведеного Генеральною прокуратурою розслідування за фактом ухилення від сплати податків, наклав арешт на банківські рахунки товариства з обмеженою відповідальністю "Газова компанія "Укргаз" і ще 3 трейдерів природного газу.

Про це з посиланням на Українські новини повідомляє БізнесЦензор.

Крім "ГК Укргаз", суд заарештував рахунки ТОВ "Офіс бізнес груп", "Газойлпетролеум" і "ІНОЛ Енерджі".

Слідство вважає ці компанії пов'язаними юрособами, оскільки реєстрації їх податкових накладних та подача електронної податкової звітності проводиться з однієї IP-адреси.

Згідно доводів Генпрокуратури, зазначені компанії є імпортерами природного газу з Європи.

Слідство стверджує, що ці компанії штучно завищують вартість газу за рахунок внутрішніх операцій, а також за рахунок відображення в податковому обліку безтоварних операцій, проведених з підприємствами "транзитно-конвертаційною" спрямованості.

Крім того, ТОВ "ГК Укргаз" відображає з податкового обліку придбання сільгосппродукції, а саме: гороху, пшениці, насіння соняшнику, насіння коріандру у низки підприємств за ціною, що включає ПДВ.

За рахунок таких операцій ТОВ "ГК Укргаз" додатково збільшує податковий кредит, що, на думку слідства, призводить до мінімізації податкових зобов'язань, які виникають від реалізації природного газу.

ТОВ "ГК" Укргаз "було засновано в липні 2014 року в Києві.

Власником ТОВ в держреєстрі зазначений Сергій Кравченко, який свого часу був помічником на громадських засадах депутата Верховної Ради 5 скликання (2006-2007) Анатолія Шкрібляка.

На момент обрання Шкрібляк був заступником генерального директора ТОВ "Фірма "ТехНова", і згідно держреєстру є його кінцевим бенефіціарним власником.

"ТехНова" орендує Чернігівську ТЕЦ, володіє більше 75% акцій компанії "Черкаське хімволокно", до складу якої входить Черкаська ТЕЦ.

Шкрібляк також через кіпрську Vaida Enterprises Limited володіє ТОВ "Сумитеплоенерго".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus